![Valentinstags-Rezepte: Euer perfektes Dinners](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2023/01/KS_Magazine_0123_Valentinstags-Rezepte_Titelbild_1300x800px.jpg)
Valentínske recepty: Vaša dokonalá večera
Valentín je za dverami a ty chceš svojej polovičke uvariť špeciálnu večeru, upiecť chutnú tortu alebo obdarovať maličkosťou z kuchyne? Potom sú tu naše valentínske recepty. Nechceme ti navrhnúť JEDNO menu. Chceme ti dať inšpiráciu, ako by taká večera mohla vyzerať.
Vyber si recepty, ktoré ťa spájajú s tvojím partnerom alebo partnerkou. Vyskúšaj niečo, čo ste vždy chceli vyskúšať. Alebo uvar vaše absolútne obľúbené jedlo, aby si ukázal, že si takéto veci pamätáš. Či už ide o jeden chod alebo husté 5-chodové menu: buď kreatívny a ukáž, že si na to myslel.
Valentínske recepty: Malé predjedlá na začiatok
Začnime od začiatku. Nápad: Tvoja polovička príde domov a ty už čakáš s vínom, sektom alebo iným lahodným aperitívom na začiatok večera. Stôl je už pekne prestretý a malé predjedlo už čaká na zjedenie. Či už efektné tuniakové tataki, čerstvý šalát alebo orientálny tabbouleh – kreativite sa medze nekladú. Len sa uisti, že prvý chod sa hodí k nasledujúcim jedlám a nie je príliš ťažký. Chcel by si nejaké návrhy?
![Šalát z kalerábov a jabĺk sa podáva prekrytý na tanieri.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Kohlrabi-Apfel-Salat_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Plnené kvety cukety sú na podnose](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2021/12/gefullte-Zucchinibluten_1300px-1-1024x1024.jpg)
![Tabbouleh s citrónom vo veľkom tanieri.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2021/12/Tabbouleh_1300px-1024x1024.jpg)
![Šalát z červenej kapusty sa drží v miske smerom k fotoaparátu.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/12/KS_Magazine_1122_Rotkohlsalat_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Cviklový šalát je zobrazený vo veľkej šalátovej mise, kým sa na ňu naleje dresing.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/09/KS_Magazine_0822_Rote-Bete-Salat_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Grilované baklažány prelejeme jogurtovou omáčkou a semienkami z granátového jablka.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Aubergine-grillen_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Tuniakové tataki podávame s wasabi, šalátom z morských rias a klíčkami.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Thunfisch-Tataki_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Váš hlavný chod – valentínske recepty pre každý vkus
Hlavné jedlo je najdôležitejšou súčasťou vašej večere. Preto by sme vám radi predstavili niekoľko návrhov v niekoľkých kategóriách z nášho časopisu. Môže to byť niečo prepracovanejšie a výdatnejšie? Máte radi pekný kúsok lososa alebo predsa radšej steak? Chcete niečo vegetariánske a vegánske? Aj na to máme veľa receptov!
Talianska kuchyňa
Talianska kuchyňa je vždy dobrá voľba. Pizza, cestoviny či klasická satimbocca sú pre nás stelesnením romantickej kuchyne. S naším základným receptom na cesto na pizzu si môžeš vykúzliť aj pizzu v tvare srdca alebo polevu, ktorá je iná na každej štvrtine a podľa vašich preferencií. Čo tak:
![Hubové rizoto v hlbokej miske s niekoľkými hubami.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/09/KS_Magazine_0822_Pilzrisotto_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Bolognese z kuchynského robota GrandPrix na špagetách.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Bolognese-aus-der-GrandPrix-Kuchenmaschine_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Saltimbocca počas vyprážania na panvici.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/12/KS_Magazine_1122_Saltimbocca_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Cesto na pizzu posypané múkou.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Pizzateig_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Gnocchi v špenáte a omáčke gorgonzola sú zobrazené zhora na modrom tanieri.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/09/KS_Magazine_0822_Gnocchi-in-Spinat-Gorgonzola-Sauce_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Ryby
Na rybách je niečo luxusné, však? Losos a podobne sa pripravujú tak jednoducho! Tu sú tri recepty, ktoré vyzerajú šik a sú stále chutné:
![Lososový burger v prostredí.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Lachsburger_1300x1300px-1021x1024.jpg)
![Losos so zelenou špargľou a cherry paradajkami na bielom tanieri.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Lachs-mit-grunem-Spargel_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Steak z tuniaka s bazalkovým pestom podávame so zemiakmi.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Thunfischsteak-grillen_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Mäso
Nechceš vyskúšať pečené hovädzie mäso alebo steak? S našimi receptami sa príprava stáva detskou hrou. Ak si z času na čas doprajete poriadny kus mäsa, dbaj na to, aby si ho kúpil kvalitné. To je polovičná výhra v bitke o skutočný pôžitok:
![Steak z teplovzdušnej fritézy so šalátom.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Steak-aus-der-Heisluftfritteuse_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Sous-vide hovädzie mäso je nakrájané na plátky na drevenej doštičke.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Roastbeff-Sous-Vide_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Bravčové karé zabalené v slaninke v bielej zapekacej miske.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/12/KS_Magazine_1122_Schweinelendchen-im-Speckmantel_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Kačacie prsia s pomarančovou a bylinkovou kôrkou sú rezané na modrom tanieri.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/12/KS_Magazine_1122_Entenbrust_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Vegetariánske a vegánske
Aj bez mäsa a živočíšnych produktov si radi poriadne pochutnáme. Či už falafel, ragú alebo avokádové cestoviny: aký bude váš nový obľúbený recept?
![Avokádové cestoviny na dvoch tanieroch zhora s avokádom a citrónom.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/09/KS_Magazine_0922_Avocado-Pasta_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Quinoové guľky s paradajkovou omáčkou a špargľovým šalátom.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/04/KS_Magazine_0322_Quinoa-Ballchen_1300x1300px-1022x1024.jpg)
![Baklažánové ragú so žltými paprikami v zelenej miske s drevenou lyžičkou.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Auberginen-Ragout_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Falafel na drevenej doske.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Falafel_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Cviklové pesto so špagetami podávame na modrom tanieri s rozmarínom a parmezánom.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/09/KS_Magazine_0822_Rote-Bete-Pesto_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Plnená cuketa s vegetariánskou kuskusovou náplňou.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Gefullte-runde-Zucchini_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Valentínske recepty: Sladký dezert
Na dezert máme zvláštny žalúdok. Je to tak aj u teba? Potom, samozrejme po veľkom hlavnom chode, príde na rad lahodný dezert. Aj tu nájdeš nejaké pochúťky v našom časopise v kategórii dezerty. Aby sme ti to však trochu uľahčili, máme pre teba sladký predvýber:
![Vegánska panna cotta s jahodovou omáčkou je zobrazená v malých pohároch.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/11/KS_Magazine_1122_Vegane-Panna-Cotta_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Sunken Apple Pie: jednotlivé plátky koláča vystavené na mriežke.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/08/KS_Magazine_0822_Versunkener-Apfelkuchen_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Nepečený malinový koláč je zobrazený zhora.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/07/KS_Magazine_0722_Himbeertorte-ohne-backen_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Avokádová čokoládová pena v miske na utierke.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/04/KS_Magazine_0422_Avocado-Schoko-Mousse_1300x1300px-1022x1024.jpg)
![Jahodová drip torta na tortovom tanieri.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Erdbeer-Drip-Cake_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Ostružinový drobčekový koláč je zobrazený nakrájaný na plátky na papieri na pečenie.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/04/KS_Magazine_0322_Brombeer-Streuselkuchen_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Malé darčeky z kuchyne
Máš na Valentína v pláne niečo iné ako varenie vo veľkom? Pekný výlet, trochu wellness alebo bujarý večer s priateľmi? Dobrý nápad! Ak sa predsa len chceš pochváliť malou maškrtou z kuchyne, tu je pár nápadov, ktoré sa dajú veľmi dobre zabaliť. Mimochodom: Na našej stránke o nápadoch na darčeky na Valentína nájdeš mnoho ďalších tipov a trikov na darčeky a všetko, čo k tej správnej atmosfére pri večeri patrí.
![Jablkové ruže sú zobrazené na papieri na pečenie s práškovým cukrom.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2023/02/KS_Magazine_0223_Apfelrosen_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Petit fours s ružami.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Petit-Fours_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Orechové sušienky sú zobrazené naskladané.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/05/KS_Magazine_0422_Walnuss-Brownies_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Ružový sirup v dvoch malých fľaštičkách a pohári s kockami ľadu.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Rosensirup_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Vyrobte si vlastnú odmenu: Čokoládové tyčinky sa podávajú na modrom tanieri.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/07/KS_Magazine_0722_Bounties-selber-machen_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Sušienky z arašidového masla sú na malom tanieri s ružovým uterákom.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/09/KS_Magazine_0922_Erdnussbutter-Kekse_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Filmový večer namiesto veľkej večere?
Či už ide o romantickú komédiu, thriller alebo akčný film: Tiež si myslíme, že filmový večer s útulnou atmosférou alebo chutným občerstvením je na Valentína absolútne vhodný. Samozrejme by nemali chýbať nápoje a občerstvenie:
![V pohári sú zhora zobrazené ľadové ruže z citrusových plodov.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2023/02/KS_Magazine_0223_Eiswurfelrosen-aus-Zitrusfruchten_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Podáva sa popcorn zo vzduchovej fritézy](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2021/12/popcorn_900x900.jpg)
![Gin Basil Smash je zobrazený zhora zdobený bazalkou a uhorkou.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/05/KS_Magazine_0422_Gin-Basil-Smash_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Zemiakové lupienky zo šupky podávame na drevenej doske s kečupom.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/12/KS_Magazine_1222_Chips-aus-Kartoffelschalen_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Cuketové lupienky sú zobrazené zblízka z bielej misky.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Zucchinichips_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Levanduľová limonáda v pohári s uškom a slamkou.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Lavendel-Limonade_1300x1300px-1024x1024.jpg)