Bravčová panenka v slaninke

Panenka v slaninke, čo viac dodať?

Dnes je na našom jedálnom lístku bravčová panenka v slanine. Výborné jedlo, najmä keď hľadáme skvelý hlavný chod na Štedrý večer alebo iné sviatky. Malé balíčky sa rýchlo zviažu a upečú. Nechajte ich upiecť v rúre a potom je čas dať ich na tanier. K tomuto receptu sa výborne hodí červená kapusta a zemiaková príloha. Pripravte si vlastnú hostinu! Tip: Tu uvedené porcie vychádzajú z priemerného množstva 150 g mäsa na osobu na hlavný chod. Samozrejme, môžete to upraviť podľa potreby.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
450 g bravčovej panenky
6plátkov prosciutta
6vetvičiek rozmarínu
1polievková lyžica masla
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Forma na pečenie
Kuchynský špagát

Nutričné hodnoty

278 Kalórie
1 g Sacharidy
11 g Tuky
44 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Opláchnite mäso pod studenou vodou. V prípade potreby odstráňte tuk a striebornú kožu. Rozmarín umyte a osušte. Cesnak ošúpte.
Hotovo
2.

Pripravte mäso

Bravčovú panenku nakrájajte na približne 5 cm hrubé kúsky. Dochutíme z oboch strán soľou a korením. Okolo každého mäsa omotajte plátok prosciutta a pomocou kuchynského motúza ho zviažte do balíčka s vetvičkou rozmarínu.
Hotovo
3.

Predhrejte rúru

Predhrejte rúru na 200 °C zhora zdola.
Hotovo
4.

Mäso opečte

Na panvici rozohrejte maslo a cesnak. Bravčové mäso opečte z každej strany asi 3 minúty. Potom ho vložte do zapekacej misy a nechajte piecť v rúre. Presný výsledok: Pri teplote uprostred mäsa 58-62 °C je mäso jemne ružové, pri 65 °C je prepečené.
Hotovo

Poznámky

Z výpeku z panvice môžete pripraviť pikantnú omáčku k bravčovej panenke s použitím trochy vody, škrobu a korenia.
Namiesto prosciutta môžete použiť aj slaninu, bresaolu alebo inú šunku.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF