Zemiakové chipsy zo šupiek

Pripravte si zemiakové chipsy zo šupiek

Zemiakové chipsy zo šupiek sú lacnou, rýchlou a zdravou alternatívou klasických čipsov. Nikdy ste nepočuli o ďalšom spracovaní zemiakových šupiek? Potom si tento recept zamilujete. Pretože vďaka nemu produkujete menej odpadu a večer si na pohovke doprajete chutné a zdravé občerstvenie. Mimochodom: čipsy zo zemiakových šupiek nie sú jedovaté. Je pravda, že v zemiakovej šupke a priamo pod ňou sa skutočne nachádzajú látky, ktoré majú chrániť zemiaky pred predátormi. Vzhľadom na rôzne kultivácie sú však tieto látky prítomné len vo veľmi malom množstve. Uistite sa, že používate organické zemiaky, skladujete ich na chladnom a tmavom mieste a hojne odstraňujete zelené časti – potom vám nehrozí žiadne nebezpečenstvo! Takže vytiahnite fritézu a pustite sa do toho!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g zemiakových šupiek
1PL olivového oleja
1lyžička mletej papriky
Soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

74 Kalórie
9 g Sacharidy
4 g Tuky
1 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Zemiakové šupky dôkladne opláchneme v studenej vode a osušíme. Zmiešame s olivovým olejom, medom, soľou, korením, kari a mletou paprikou.
Hotovo
2.

Príprava chipsov

Predhrejeme teplovzdušnú fritézu na 160 °C. Prípadne predhrejeme rúru na 200 °C. Každú zemiakovú šupku rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme približne 20 minút, kým nedosiahne požadovanú farbu a konzistenciu.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF