Pralinky z arašidového masla

Pralinky z arašidového masla: ako ich pripraviť rýchlo a jednoducho?

Pralinky sú symbolom luxusného maškrtenia. Máme vo zvyku premeniť klasické sladké na niečo aspoň trochu zdravšie. Preto sme pre vás pripravili pralinky z arašidového masla. Túto dobrotu si zamilujete pre jej rýchlu a jednoduchú prípravu.

Prejsť na recept

Luxusná pochúťka má pôvod v belgickom meste Bruggy, kde sa v 17. storočí vyrábala prvá čokoláda. Pôvodne sa pralinky vyrábali kombináciou mandľových jadier a cukru, ktoré sa miešali s čokoládou. Postupom času sa recept zlepšoval a rozširoval do rôznych častí sveta, kde sa pridávali ďalšie ingrediencie ako oriešky, ovocie, alebo dokonca karamel. Dnes sú pralinky známe svojou rôznorodosťou a jedinečnými chuťami, ktoré robia každý kúsok jedinečným.

Pralinky a arašidové maslo

Arašidové maslo je jednou z najobľúbenejších pochúťok na svete, a nie nadarmo. Táto lahodná nátierka je vyrobená z pražených arašidov, ktoré sa mletím premenia na krémovú a bohatú pastu plnú chuti. Okrem svojho vynikajúceho chuťového profilu je arašidové maslo tiež skvelým zdrojom bielkovín, zdravých tukov, vlákniny a vitamínov, ako napríklad vitamínu E a vitamínu B6.

Toto nutričné zloženie robí arašidové maslo ideálnym spoločníkom pre tých, ktorí sa snažia udržiavať zdravú životosprávu. Dostatočne zasýti, poskytuje energiu a pomáha udržiavať zdravú hladinu cholesterolu. Okrem toho je arašidové maslo skvelým spôsobom, ako pridať chuť do rôznych jedál a dezertov, vrátane tých sladších pochúťok, ako sú práve pralinky.

Sladké aj zdravé

Pralinky z arašidového masla sú skvelou kombináciou „sladkého“ a „zdravého“. Tieto malé sladké kúsky ponúkajú chuťovú explóziu, ktorá vás určite poteší, a zároveň dodávajú vášmu telu prospešné živiny. Ich krémová vnútorná časť z arašidového masla je bohatá na bielkoviny a zdravé tuky, zatiaľ čo vonkajšia vrstva z čokolády pridáva ten správny nádych sladkosti a luxusu.

Pralinky z arašidového masla sú skvelou voľbou ako rýchly dezert na oslavy, párty alebo jednoducho na rozmaznanie samého seba. Ich jednoduchý recept a neodolateľná chuť z nich robia vhodný darček pre rôzne príležitosti. Tak prečo si ich nevyskúšať a neponoriť sa do sveta sladkých dobrodružstiev? Doprajte si túto lahodnú pochúťku a nechajte sa uniesť chuťou a zdravotnými benefitmi pralinky z arašidového masla!

V našom archíve receptov nájdete aj ďalšie tipy na zaujímavé sladkosti. Mimochodom, už viete čo budete variť na valentínsku večeru?

Ohodnoťte náš recept!
Pralinky z arašidového masla Prirpavte si pralinky, ktoré oslovia aj fitnesákov.
5 1 5 3
5

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g arašidového masla
2PL javorového sirupu prípadne agávový sirup
100 g mandľovej múky
1lyžička vanilkového extraktu
150 g vegánskej horkej čokolády
1lyžička morskej soli
Pomôcky
Vykrajovač na sušienky podľa vlastného výberu

Nutričné hodnoty

216 Kalórie
13 g Sacharidy
14 g Tuky
9 g Bielkoviny

Klarstein kuchynskí hrdinovia

Postup

1.

Príprava náplne

Zmiešajte všetky prísady okrem čokolády. Vzniknutú zmes rozvaľkajte na potravinárskej fólii alebo papieri na pečenie na hrúbku asi 0,5 cm. Vložte do mrazničky na približne 10 minút.
Hotovo
2.

Vyformujte pralinky

Vykrajovačom na sušienky vykrojte malé pralinky a opäť ich vložte do mrazničky.
Hotovo
3.

Dokončite čokoládové pralinky

Čokoládu rozpustíme, pralinky v nej obalíme a posypeme morskou soľou. Nechajte stuhnúť v chladničke alebo pri izbovej teplote. Dobrú chuť.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF