Základný recept na cesto na pizzu

Cesto na pizzu sa dá vyrobiť doma z niekoľkých jednoduchých ingrediencií. Máš naozaj chuť na domácu pizzu? Priprav si teda cesto, aby malo dostatok času vykysnúť a bolo krásne vláčne a nadýchané. Náš recept na cesto na pizzu je pomerne jednoduchý a nepotrebuje priveľa času na kysnutie. Približne po 2 hodinách je už pripravené na použitie. Vedel si? Ak ostáva do pizza párty trochu viac času, cesto môžeš nechať kysnúť pomalšie v chladničke. Bude mať dosť času, aby narástlo a aby sa rozvinula jeho aróma. A ak zvýši po hodovaní nejaké cesto, môžeš ho dobre zabalené aj zamraziť a neskôr znovu použiť.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g múky typ 00 alebo „múka na pizzu“
250 ml vlažnej vody
20 g čerstvého droždia
1ČL cukru
1ČL soli
1PL olivového oleja
pomôcky
kuchynský robot voliteľné

Nutričné hodnoty

436 Kalórie
90 g Sacharidy
1 g Tuky
13 g Bielkoviny

Postup

1.

Aktivácia kvasníc

Droždie rozpustite s cukrom a vodou a prikryté ho nechajte stáť zhruba 10 minút
Hotovo
2.

Vypracovanie cesta

Múku, zmes s droždím a soľ spracúvajte ručne alebo v kuchynskom robote približne 10 minút na hladké a vláčne cesto. Misku potrite olivovým olejom a položte do nej cesto v tvare gule. Prikryté nechajte kysnúť pri izbovej teplote približne 1 hodinu, kým sa objem nezdvojnásobí.
Hotovo
3.

Porciovanie cesta

Cesto rozdeľte na 4 rovnako veľké časti, vytvarujte z nich guľky a nechajte ich prikryté znovu kysnúť 30 minút.
Hotovo
4.

Formovanie a obloženie cesta

Z cesta vytvarujte pizze s veľkosťou zhruba 30 cm (cesto nevaľkajte) a vrchnú časť obložte podľa chuti.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.

Pridajte komentár