Lososový burger

Doplňte svoje menu o lososový burger

Lososové hamburgery sú ideálne, keď na jar prvýkrát vytiahnete gril. Čerstvý losos, pikantný wasabi dip, uhorka a špargľa sú úžasne pikantnou a ľahkou zmenou oproti ťažkým hovädzím hamburgerom a vďaka sezónnym prísadám vám ponúknu skutočnú lahôdku. Ďalšie plus: príprava hamburgeru nie je náročná, a ak je na grilovanie ešte príliš chladno, všetko môžete rovnako dobre opiecť na panvici. Chcete usporiadať skutočnú hamburgerovú párty? Potom odporúčame aj náš cheeseburger a vegetariánsky halloumi burger!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 filety z lososa cca. 200 g, bez kože
1PL olivového oleja
1PL medu
1 limetka
soľ a korenie soľ a korenie podľa chuti
2 celozrnné žemle na hamburgery
20 g masla
4porcie wasabi dipu
4stonky zelenej špargle
1PL citrónovej šťavy
4listy lollo rosso alebo iného listového šalátu
1/2 červenej cibule
1/4 uhorky
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
1 gril s mriežkou

Nutričné hodnoty

1012 Kalórie
51 g Sacharidy
62 g Tuky
58 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava lososa

Lososa opláchnite v studenej vode a osušte. Kôru z limetky nastrúhajte a z limetky vytlačte šťavu. Oboje zmiešajte s olivovým olejom a medom, dochuťte soľou a korením. Lososa v ňom marinujte aspoň 1 hodinu v chladničke.
Hotovo
2.

Na hamburger

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké kolieska. Uhorku umyte a nastrúhajte, resp. nakrájajte na jemné kolieska Šalát umyte a osušte. Špargľu umyte, odstráňte drevnaté konce a ochuťte ju citrónovou šťavou, soľou a korením.
Hotovo
3.

Prísady na grilovanie

Gril s roštom (alebo panvicou) predhrejte na strednú teplotu. Na tanier (alebo na panvicu) dajte trochu oleja a lososa grilujte z oboch strán približne 3 minúty (v závislosti od požadovaného stupňa prepečenia). Cibuľu a špargľu opekajte približne 5 minút zo všetkých strán. Rozrežte žemle na hamburgery, potrite ich maslom a opekajte na rozrezanej strane približne 30 sekúnd.
Hotovo
4.

Prikryte hamburgery

Žemle potrite wasabi dipom. Spodné polovice žemlí obložte šalátom, špargľou, cibuľou, lososom a uhorkou. Hornými polovicami prikryte burgre a ihneď si ich vychutnajte.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF