Kalerábovo-jablkový šalát

Kalerábovo-jablkový šalát je vynikajúcou alternatívou klasického zeleného šalátu. Jablko dodáva tomuto receptu sviežosť a dokonale harmonizuje s vlašskými orechmi, rukolou a červenou cibuľou. Vyskúšaj túto nezvyčajnú kombináciu a nechaj sa prekvapiť!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 kaleráb cca 300 g
1 jablko cca 150 g
10 g vlašských orechov
1/2 červenej cibule
50 g rukoly
Na dresing
2PL bieleho vínneho octu
2PL olivového oleja
2ČL agávového sirupu
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky

Nutričné hodnoty

287 Kalórie
24 g Sacharidy
18 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Na šalát

Kaleráb ošúpte, rozkrojte na štvrtiny a strúhadlom nastrúhajte na tenké plátky. Zmiešajte so soľou a nechajte 10 minút postáť.
Hotovo
2.

Na prípravu dresingu

Zmiešajte všetky prísady. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
3.

Príprava prísad

Vlašské orechy nahrubo nasekajte. Jablko umyte, zbavte jadrovníka, nakrájajte na štvrtiny a tiež nastrúhajte na tenké plátky. Rukolu umyte a osušte. Cibuľu ošúpte a nakrájajte ju na jemné pásiky.
Hotovo
4.

Príprava šalátu

Všetko spolu zmiešajte, ochuťte a nechajte postáť aspoň 30 minút v chladničke.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.

Pridajte komentár