Nepečená malinová torta

Naša nepečená malinová torta je neskutočne lahodná

Nepečená malinová torta? Áno, je to možné. A nie je to vôbec ťažké. Tento koláč v dvoch rôznych odtieňoch ružovej s dekoráciou z malín, mäty a čokolády nepotrebuje rúru, ale chladničku. Najviac práce je so želatínou. V tomto recepte vám ukážeme, ako si vyrobiť domáci ružový sirup. Prekvapte hostí, oslávencov alebo svoje obľúbené návštevy svojimi…. hm chladiacimi zručnosťami a ohromte ich.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
180 g karamelových sušienok prípadne aj maslových alebo orechových sušienok
80 g masla
250 g čerstvých malín
Na plnku
400 g mrazených malín
40 g cukru
1 kg nízkotučného tvarohu
400 g smotanového syra
6listov želatíny
60 g práškového cukru
na ozdobu
100 g tmavej čokoládovej polevy
1hrsť čerstvých malín
1/4zväzku mäty nepovinné
Pomôcky
Forma na pečenie s priemerom 22 cm
Mixér
alebo kuchynské kladivko a vrecúško
Jemné sítko

Nutričné hodnoty

382 Kalórie
31 g Sacharidy
31 g Sacharidy
21 g Tuky
15 g Bielkoviny

Postup

1.

Na základ

V malom hrnci roztopíme maslo. Rozdrvíme sušienky pomocou mixéra alebo kuchynskej paličky a mraziaceho vrecka. Zmiešame maslo a sušienky. Dno formy na pečenie vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozložtíme sušienkovú zmes a pritlačíme ju. Na tortový základ rozložíme čerstvé maliny. Necháme vychladnúť.
Hotovo
2.

Na plnku

Polovicu nízkotučného tvarohu a polovicu smotanového syra dáme do dvoch veľkých misiek a premiešame. Do oboch polovíc pridáme práškový cukor a premiešame.
Hotovo
3.

Maliny uvarte

Maliny s cukrom podusíme v hrnci na miernom ohni. Želatínu namočíme do studenej vody. Keď sa maliny rozvaria a nezostanú z nich veľké kúsky, precedíme ich cez jemné sitko.
Hotovo
4.

Dokončite náplň

Do ešte teplého malinového pyré pridáme namočenú želatínu a miešame, kým sa želatína úplne nerozpustí. Do jednej misky dáme len 1/4 malinovej zmesi a do druhej 3/4 zmesi a dobre premiešame. Vzniknú tak dve časti náplne s rôznymi odtieňmi ružovej.
Hotovo
5.

Vrstvy

Najprv na sušienkový základ opatrne rozotrieme tmavšiu náplň. Potom opatrne navrstvíme svetlejšiu náplň. Tortu chladíme aspoň 3 hodiny.
Hotovo
6.

Na ozdobu

Polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Opatrne uvoľníme prstenec formy na pečenie a rozotrieme čokoládu na koláč podľa potreby. Ozdobíme hrsťou malín a niekoľkými lístkami čerstvej mäty.
Hotovo

Poznámky

Namiesto malín môžete použiť do tohto koláča aj iné ovocie alebo bobuľoviny. Buďte kreatívni!
Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF