![Silvester Buffet Ideen: Zwei Gläser Sekt werden vor Essen gezeigt.](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2022/12/KS_Magazine_1222_Silvester-Buffet-Ideen_Titelbild_1300x800px.jpg)
Silvestrovské recepty: Rýchle, jednoduché a chutné
Rok sa opäť blíži ku koncu. Usporadúvate tentoraz vlastnú silvestrovskú párty? Potom ste už asi premýšľali o tom, aké jedlo pripravíte, však? Čo sa hodí na takúto slávnostnú príležitosť? Ako všetkých nasýtiť? Veríme, že dokážete pripraviť v podstate čokoľvek, čo si zaumienite. Počnúc malým bufetom s občerstvením až po prepracovanú teplú večeru. Preto vám v tomto príspevku chceme dať trochu inšpirácie, ako môžete svojich hostí potešiť. Či už s výdatnými jedlami z jedného hrnca, polievkami, jednohubkami, sladkým alebo niečím úplne iným: s týmito nápadmi na silvestrovský bufet sa môžete na oslavu dobre pripraviť a inšpirovať sa.
Mimochodom: Ak si chcete na Silvestra pripraviť klasický raclette, odporúčame vám nášho Sprievodcu raclette. Nájdete tu množstvo informácií a tipov o príprave, prestieraní stola a o tom, čo môžete urobiť so zvyškami.
Jedlá z jedného hrnca a polievky vo vašom bufete: spôsob ako zasýtiť
Ak očakávate na posledný večer roka veľa hladných hostí, je tu dobré riešenie: výdatné dusené jedlá a polievky spolu s množstvom chleba. Tieto jedlá môžete bez problémov pripravovať vo veľkých množstvách. Hodí sa do nich veľa zeleniny, mäsa a ďalších potravín – to vás zasýti a poteší. Naše obľúbené recepty nájdete práve tu:
![Farmársky hrniec je zobrazený zhora na tmavomodrom tanieri.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/09/KS_Magazine_0822_Bauerntopf_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Cícerové kari podávame s ryžou v miske, doplnené sezamovými semienkami a koriandrom.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/09/KS_Magazine_0822_Kichererbsen-Curry_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Karfiolová a pórová polievka podávaná v bielej miske.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2021/12/KS_Magazine_0222_Blumenkohl-Lauch-Suppe_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Kuracie frikasé s ryžou je znázornené v miske zhora.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/05/KS_Magazine_0422_Huhnerfrikassee-aus-der-GrandPrix_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Vegánska cícerová polievka sa podáva v tmavej miske na drevenej doske.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/04/KS_Magazine_0322_vegane-Kichererbsensuppe_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Pšeničný chlieb je zobrazený zhora na bielom plátne a zdobený pšenicou.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Weizenbrot_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Šaláty v bufete: podávané zastudena a vždy obľúbené
Farebné a sýte šaláty možno na prvý pohľad neznejú tak vzrušujúco, ale aj tie môžu byť ideálnou súčasťou vášho bufetu. Môžete ich pripraviť v predstihu a nechať ich dlhšie stáť – nemôžu vychladnúť. Okrem toho, so zemiakmi, cestovinami a ďalšími ingredienciami v šaláte budú všetci sýti. Nechajte sa presvedčiť našimi sofistikovanými šalátmi:
![Cviklový šalát je zobrazený vo veľkej šalátovej mise, kým sa na ňu naleje dresing.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/09/KS_Magazine_0822_Rote-Bete-Salat_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Šunkový šalát podávame v tmavej miske s chlebom.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/08/KS_Magazine_0822_Wurstsalat_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Šalát Kritharaki je zobrazený na lyžici pred rozmazanou miskou.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/06/KS_Magazine_0622_Kritharaki-Salat_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Zemiakový a rukolový šalát je prezentovaný v sklenenej miske zhora.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Kartoffel-Rucola-Salat_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2021/12/Tabbouleh_1300px-1024x1024.jpg)
![Šalát z kalerábov a jabĺk sa podáva prekrytý na tanieri.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Kohlrabi-Apfel-Salat_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Jednohubky: malé občerstvenie je k dispozícii počas celého večera
Silvester môže byť dlhý. O to dôležitejšie je, aby sa vaši hostia mohli opakovane posilňovať. Vďaka praktickým jednohubkám, ktoré si môžete vychutnať bez príborov a tanierov, môžete potešiť každé hladné bruško. Čo poviete na tieto nápady na jedlo:
![Cuketové rolky s fetou podávame na tanieri s rukolou.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Zucchini-Rollchen-mit-Feta_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Panini paradajková mozzarella sa podáva na drevenej doske.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Panini-Tomate-Mozzarella_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Nakrájané kuracie a avokádové zábaly podávame s petržlenovou vňaťou](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Wraps-mit-Haehnchen-und-Avocado_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Cuketové lupienky sú zobrazené zblízka z bielej misky.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Zucchinichips_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Muffiny z kukuričného chleba sú zobrazené naskladané na žltom tanieri.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Cornbread-Muffins_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Zupfbrot je zobrazený s bylinkovým maslom na drevenej doske.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/08/KS_Magazine_0822_Zupfbrot_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Silvestrovský bufet a najlepšie dipy k chlebu: klasika sa nikdy neomrzí
Ak existuje niečo, bez čoho sa žiadny bufet nezaobíde, je to chlieb. A k chlebu, bagete a rožkom máme pre vás niekoľko receptov na dipy a nátierky. Z každého krajca chleba urobia niečo výnimočné:
![Guacamole je zobrazený v zelenej miske.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Guacamole_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Cviklový hummus podávame s rukolou na bagetke.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/09/KS_Magazine_0922_Rote-Bete-Hummus_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Hummus je zobrazený v drevenej miske.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/04/KS_Magazine_0322_Hummus_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Vegánska kyslá smotana sa podáva na drevenej doske v malej sklenenej miske.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/04/KS_Magazine_0222_Vegane-Sour-Cream_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Mangové chutney je zobrazené v murárskej nádobe zhora.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/09/KS_Magazine_0922_Mango-Chutney_1300x1300px-1022x1024.jpg)
![Kari datľový dip natrieme lyžičkou na kúsok bagety.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/06/KS_Magazine_0622_Curry-Dattel-Dip_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Sladké drobnosti nesmú chýbať: Malé pochúťky pre maškrtné jazýčky
Jedna vec by nemala chýbať v žiadnom bufete: Lahodné dezerty a sladkosti. Pretože bez ohľadu na to, ako sú hostia plní: Niečo sladké je vždy hodí, však? Aj tu vsádzame na lahodné kreácie, ktoré sa dajú ľahko zjesť z ruky alebo podávať priamo v praktickom pohári. Tu prichádzajú naši sladkí hrdinovia
![Orechové sušienky sú zobrazené naskladané.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/05/KS_Magazine_0422_Walnuss-Brownies_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Vegánska panna cotta s jahodovou omáčkou je zobrazená v malých pohároch.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/11/KS_Magazine_1122_Vegane-Panna-Cotta_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Vanilkový jogurt s tekvicovými semienkami a karamelizovanými banánmi podávame v pohároch.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Vanille-Joghurt-mit-Kurbiskernen_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Škoricové rolky s lístkovým cestom sú zobrazené posypané práškovým cukrom na bielo-modrom plechu.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/09/KS_Magazine_0922_Zimtschnecken-mit-Blatterteig_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Ostružinový drobčekový koláč je zobrazený nakrájaný na plátky na papieri na pečenie.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/04/KS_Magazine_0322_Brombeer-Streuselkuchen_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Kvarkové guľôčky z teplovzdušnej fritézy sú zobrazené v špicatom vrecku.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Quarkballchen-aus-der-Heisluftfritteuse_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Okrem dezertov sú podľa nás vynikajúce aj domáce sladkosti:
![Vyrobte si vlastnú odmenu: Čokoládové tyčinky sa podávajú na modrom tanieri.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/07/KS_Magazine_0722_Bounties-selber-machen_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Podáva sa popcorn zo vzduchovej fritézy](https://magazin.klarstein.sk/wp-content/uploads/2021/12/popcorn_900x900.jpg)
![Opražené mandle sa podávajú v malej drevenej miske na modrej utierke.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0222_Gebrannte-Mandeln-aus-der-Heisluftfritteuse_1300x1300px-1024x1024.jpg)
Silvestrovský bufet: naše obľúbené koktaily
Chcete svojim hosťom na Silvestra ponúknuť aj niečo špeciálne, čo sa týka nápojov? To ale nie je žiadny problém! Na záver vám odporúčame niekoľko teplých a studených nápojov, ktoré určite rozpália vašu párty
![Gin Basil Smash je zobrazený zhora zdobený bazalkou a uhorkou.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/05/KS_Magazine_0422_Gin-Basil-Smash_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Hot Aperol je prezentovaný v dvojstennom pohári s pomarančom a tymianom.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/12/KS_Magazine_1122_Hot-Aperol_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Brandy Alexander je zobrazený s vianočnými ozdobami a kokteilovým šejkerom.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/12/KS_Magazine_1222_Brandy-Alexander_1300x1300px-1022x1024.jpg)
![Hot Lillet je zobrazený v dvoch pohároch s rozmarínom a bobuľami.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/12/KS_Magazine_1122_Hot-Lillet_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Slivkový koktail je zobrazený v pohári a fľaši](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/03/KS_Magazine_0322_Zwetschgen-Cocktail_1300x1300px-1024x1024.jpg)
![Vaječný likér je zobrazený v 4 malých pohároch s muškátovým orieškom a škoricovými tyčinkami.](https://magazin.klarstein.de/wp-content/uploads/2022/12/KS_Magazine_1222_Eierlikor_1300x1300px-1024x1024.jpg)