Černicový drobenkový koláč

Upečte si skutočnú klasiku: černicový drobenkový koláč

Černicový drobenkový koláč je chrumkavý, ovocný a kyslý a jednoducho chutný. V našom jednoduchom recepte sa pracuje len s jedným cestom. Jedna polovica slúži ako základ, druhá polovica je spracovaná na mrveničku. Pre vás to znamená: Menej námahy a menej špinavých misiek. Geniálne, však? Okrem toho pečieme náš černicový koláč v malej forme na pečenie. Čo je dokonalé, keď chcete len pár kúskov na popoludnie. Čakáte hostí a potrebujete viac? Potom jednoducho zdvojnásobte množstvo ingrediencií a upečte celý plát černicového koláča. Tak či onak: Tento koláč je skutočnou pochúťkou!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
210 g múky Typ 405
160 g cukru
170 g masla
1 vajce
150 g černíc čerstvých alebo mrazených
1ČL škorice
1ČL prášku do pečiva
4ČL kukuričného škrobu
1štipka soli
1ČL citrónovej šťavy
2ČL vanilkového extraktu
Pomôcky
1 Forma na pečenie
1 kuchynský robot voliteľné

Nutričné hodnoty

471 Kalórie
56 g Sacharidy
25 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte černice

Černice zmiešajte s polovicou cukru a citrónovou šťavou. Nechajte odstáť.
Hotovo
2.

Pripravte cesto

Zmiešajte zvyšný cukor, múku, prášok do pečiva, kukuričný škrob a soľ. Pridajte maslo, vajce a vanilkový extrakt a spracujte dohladka (môžete použiť kuchynský robot alebo ručne).
Hotovo
3.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 180 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.

Navrstvite strúhanku

Polovicu cesta rozložte ako základ vo forme na pečenie a pevne pritlačte. Na vrch rovnomerne rozložíme černice. Rukami rozdrobíme zvyšné cesto a poukladáme ho na černice.
Hotovo
5.

Pečieme

Černicový koláč pečieme asi 45 minút, kým nie je mrvenička zlatohnedé.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF