Tataki z tuniaka

Tataki z tuniaka so šalátom z morských rias je dnešným predjedlom z našej ponuky rýb. Tataki je japonský spôsob prípravy mäsa alebo rýb. Znamená to, že sa ryba (alebo mäso) marinuje a veľmi krátko opečie z oboch strán pri veľmi vysokej teplote. Takto získate na povrchu pikantnú kôrku a mäso alebo ryba sú vnútri jemné a surové. V našom recepte podávame tuniaka tataki so šalátom z morských rias, niekoľkými klíčkami a wasabi. Zapôsobte na svojich hostí a vyskúšajte náš recept!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 g tuniaka na sushi
10 g čerstvého zázvoru
1 strúčik cesnaku
1PL sladkokyslej chilli omáčky
200 g šalátu z morských rias podľa chuti
100 g reďkovkových klíčkov alternatíva: čínske klíčky
5 g wasabi pasty podľa chuti

Nutričné hodnoty

245 Kalórie
41 g Sacharidy
4 g Tuky
17 g Bielkoviny

Postup

1.

Tuniaka marinujte

Zázvor a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Zmiešajte s chilli omáčkou, medom a limetkovou šťavou. Tuniaka opláchnite pod studenou vodou a osušte. V marináde chladíme aspoň 30 minút.
Hotovo
2.

Osmažte tuniaka

Rozpáľte panvicu a steak z tuniaka opekajte z oboch strán 30 sekúnd.
Hotovo
3.

Podávajte tataki

Tuniaka nakrájajte na tenké plátky. Podávajte s klíčkami a šalátom z morských rias.
Hotovo

Poznámky

Šalát z morských rias a klíčky dostanete na dobre zásobenom ázijskom trhu.

Pridajte komentár