Ružový sirup

Ružový sirup zvodne vonia, krásne vyzerá vďaka svojej svetloružovej farbe a v budúcnosti posunie vaše nápoje a koktaily na úplne novú úroveň. V tomto recepte vám ukážeme, ako si vyrobiť vlastný ružový sirup. Ja ho potom používam napríklad do nášho ružového ginu sour. Veľa zábavy pri skúšaní.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 kg cukru
250 ml vody
5 ružových až červených voňavých ruží čerstvé a nestriekané

Nutričné hodnoty

400 Kalórie
100 g Sacharidy
0 g Tuky
0 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte ruže

Ružu pretrepte, odstráňte listy z puku a krátko opláchnite pod studenou vodou. Umiestnite do tepelne odolnej a uzatvárateľnej nádoby.
Hotovo
2.

Pripravte sirup

Cukor a vodu priveďte do varu, kým voda nie je úplne číra.
Hotovo
3.

Nechajte sirup vylúhovať

Do okvetných lístkov ruží pridajte cukrovú vodu a ihneď prikryte. Nechajte lúhovať na chladnom a tmavom mieste približne 2 dni.
Hotovo
4.

Dokončite sirup

Ružový sirup sceďte a opäť priveďte do varu približne na 3 minúty. Uchovávajte vo vzduchotesných fľašiach.
Hotovo

Poznámky

Mimochodom, domáci sirup v dekoratívnej fľaši je výborným darčekom pre hostiteľku alebo suvenírom!
Z receptu sa získa približne 1 l ružového sirupu, takže jedna porcia zodpovedá približne 100 ml sirupu.

Pridajte komentár