Vanilkový jogurt s tekvicovými semienkami

20 Minuten

Jednoduché

2 Portionen

Vanilkový jogurt s tekvicovými semienkami a karamelizovanými banánmi. Ide o prvotriedne raňajky. Ak si jogurt pripravíte sami v jogurtovači, je mimoriadne chutný. Prípadne odporúčame organický prírodný jogurt – pretože jeho kvalitu môžete cítiť. Jogurt, ktorý sa varí so smotanou a vanilkou, je neporovnateľne krémovejší. Posypte ho tekvicovými semienkami a karamelizovaným banánom. Dohromady je to chuťový zážitok, ktorý váš klasický ranný rožok skutočne zatieni. Vyskúšajte náš recept!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g prírodný jogurt
50 ml smotany na šľahanie
1 vanilkový struk
30 g tekvicových semienok
2 banány
1PL hnedého cukru
1ČL medu
1ČL škorice
2ČL kokosových vločiek
1PL tekvicového oleja

Nutričné hodnoty

483 kalórie
49 g sacharidy
23 g tuk
18 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte jogurt

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte a vyškrabte dužinu. Opatrne zohrejte spolu so smotanou a priveďte do varu. Znížte teplotu a vmiešajte jogurt. Oslaďte medom alebo cukrom podľa chuti.
Hotovo
2.

Opražte tekvicové semienka

Opražte tekvicové semienka bez pridania tuku na panvici na miernom ohni, kým nie sú voňavé.
Hotovo
3.

Banány skaramelizujte

Banány ošúpte, nakrájajte na asi 5 cm dlhé kúsky a pridajte na panvicu. Posypte cukrom a škoricou a smažte asi 5 minút, kým cukor mierne skaramelizuje.
Hotovo
4.

Servírujeme

Jogurt rozdeľte do pohárov alebo misiek, posypte tekvicovými semienkami a kokosovými vločkami a podľa chuti pokvapkajte trochou tekvicového oleja. Podávajte s karamelizovanými banánmi.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné na základe uvedených zložiek. Je možné, že sa v skutočnosti budú líšiť.

Pridajte komentár