Karfiolovo-pórová polievka

Polievka z karfiolu a póru je chutnou a nízkosacharidovou sestrou klasickej zemiakovej polievky. Jednoduchá zeleninová polievka, zjemnená pažítkou a cesnakom, sa stane aromatickou pochúťkou, ktorá sa hodí ako predjedlo alebo hlavný chod. Ste skutočný milovník polievok? Potom by ste si nemali nejchať ujsť našu paradajkovú polievku alebo netradičnú krémovú polievku z morských rias.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 karfiol
1vetvička póru
1zväzok pažítky
1 strúčik cesnaku
1 cibuľa
200ml smotany na šľahanie
1L zeleninového vývaru
2PL olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Mixér
alebo ručný mixér

Nutričné hodnoty

204 kalórie
6 g sacharidy
17 g tuk
5 g bielkoviny

Postup

1.

Príprava

Karfiol a pór umyte. Z karfiolu odstráňte stonku a nakrájajte ho na malé ružičky. Pór nakrájajte na kolieska. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nahrubo.
Hotovo
2.

Naparovanie

V hrnci zohrejte olivový olej a cibuľu a cesnak na ňom smažte asi 3 minúty do sklovita.
Hotovo
3.

Varenie polievky

Pridáme karfiol a pór, raz premiešame a podlejeme zeleninovým vývarom. Priveďte do varu a znížte teplotu. Varte 30 minút.
Hotovo
4.

Rozmixujte polievku

Odstavte polievku z ohňa a rozmixujte ju v mixéri alebo ručným mixérom, kým nezostanú žiadne kúsky. Vmiešajte smotanu.
Hotovo
5.

Upravte a vychutnajte si

Polievku opäť priveďte do varu. Pažítku umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Polievku podávajte horúcu s pažítkou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.

Pridajte komentár