Tekvicové gnocchi s tymianovým maslom

Vyskúšajte trochu iné gnocchi – tekvicové gnocchi

Tekvicové gnocchi sú pre nás na jeseň skutočný highlight. Môžete si ich vyrobiť sami doma, presne vedieť, čo v nich je, a dochutiť si ich podľa vlastnej chuti. Pre inšpiráciu vám dnes predstavíme tekvicové gnocchi na tymianovom masle podávané so slaninou a cesnakom. Výdatná kombinácia, ktorej jednoducho neodoláme. A čo vy?

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
Ingrediencie na 6 porcií gnocchi použite náš recept na gnocchi a 500 g zemiakov nahraďte tekvicou hokkaido
1PL olivového oleja
1 strúčik cesnaku
1/2zväzku tymianu
100 g slaniny na kocky
50 g parmezánu
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Lis na zemiaky alebo strúhadlo na zemiaky
doska na gnocchi voliteľné

Nutričné hodnoty

409 Kalórie
56 g Sacharidy
14 g Tuky
14 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava gnocchi

Pri príprave gnocchi postupujte podľa základného receptu. Namiesto 1 kg zemiakov však použite 500 g tekvice hokkaido a 500 g zemiakov. V opačnom prípade postupujte rovnako. Ak je to potrebné, použite trochu viac múky alebo zemiakový škrob
Hotovo
2.

Prísady na vyprážanie

Slaninu opečte na panvici na miernom ohni a odložte bokom. Na zvyšnom tuku zo slaniny opečieme gnocchi zvlášť, kým nie sú chrumkavé. Odložte.
Hotovo
3.

Príprava tymianového masla

Cesnak ošúpte a nakrájajte na plátky. Na panvici pomaly zohrejte olivový olej a maslo (dbajte na to, aby maslo nezhnedlo). Pridajte tymian a cesnak. Priajte gnocchi a slaninu, osoľte, okoreňte a podávajte so strúhaným parmezánom.
Hotovo

Poznámky

Gnocchi môžete pripraviť rovnakým spôsobom ako je uvedené v našom základnom recepte.Použite trochu viac múky a v prípade potreby aj trochu zemiakového škrobu, aby bolo cesto pevnejšie.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF