Grécky šalát

Grécko to je slnko, more a grécky šalát

Grécky šalát s krémovým syrom feta, olivami a cibuľou. Táto kombinácia je skutočnou klasikou medzi šalátmi. Nemali by ste ho podceňovať! Preto sme pre vás pripravili tento rýchly a jednoduchý recept s našou rovnako jednoduchou zálievkou. Zabaľte si ho do práce, občerstvite sa ním len tak alebo ho použite ako predjedlo či prílohu na večeri s gréckou tematikou. Hneď vieme, ktorá pesnička bude hrať ako prvá. Jediné, čo môžeme dodať, je: grécke víno…

Suroviny

Vyberte počet porcií
1hlava Lollo Bianco prípadne iný listový šalát
200 g koktailových paradajok
200 g čiernych olív vykôstkované
1 červená cibuľa
200 g syra feta
1/2 uhorky
1 citrón
2PL olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

389 Kalórie
7 g Sacharidy
35 g Tuky
11 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Paradajky, uhorky a šalát umyte. Ošúpte cibuľu a osušte olivy. Šalát nakrájajte na kúsky. Uhorku prekrojte pozdĺžne na polovicu a potom na tenké plátky. Paradajky prekrojte na polovicu. Cibuľu rozpoľte a nakrájajte na tenké pásiky.
Hotovo
2.

Pripravte dresing

Nastrúhajte kôru z citróna a vytlačte z neho šťavu. Zmiešajte s olivovým olejom, soľou a korením.
Hotovo
3.

Šalát naaranžujte

Všetky prísady vložte do šalátovej misy. Zalejte dresingom a dobrú chuť.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF