Šalát s lahôdkovou salámou Lyoner
Saláma lyoner obohatí váš šalát
Šalát s lahôdkovou salámou Lyoner je bavorská klasika, ktorá výborne chutí ako desiata, tak na pivnej slávnosti v záhrade, ale aj na obed či večeru. Tento chutný a výdatný šalát sa skrátka hodí na každú príležitosť. Aj preto, že je veľmi jednoduchý na prípravu. Klasický salámový šalát sa pripravuje z lyonskej lahôdkovej salámy. Pridáme cibuľu, uhorky a lahodný dresing. Ak ho chcete odľahčiť, pridajte niekoľko reďkoviek a petržlenovú vňať. Servírujte ako prílohu alebo s praclíkom, či s krajcom chleba. Dobrú chuť!
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 400 g Lyonerskej lahôdkovej salámy | |
| 1/2 cibule | |
| 150 g uhoriek | |
| 1zväzok pažítky | |
| 4PL bieleho vínneho octu | |
| 4PL rastlinného oleja | |
| 1PL sladkej horčice | |
| 1PL cukru | |
| soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
| Kuchynský robot / Kuchynský robot so sekáčikom voliteľné |
Nutričné hodnoty
420
Kalórie
8 g
Sacharidy
37 g
Tuky
14 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Lyoner ošúpte nakrájajte na tenké pásiky alebo plátky prípadne kocky. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na tenké pásiky. Uhorky nakrájajte pozdĺžne na plátky. Pažítku umyte, osušte a nakrájajte na tenké kolieska.
Hotovo
2.
Zmiešajte šalát
Všetky prísady dôkladne premiešajte a dochuťte soľou a korením. Pred podávaním nechajte odstáť v chladničke aspoň 1 hodinu.
Hotovo
Poznámky
Pripravte si šalát podľa vlstnej chuti. Mnohí ľudia majú radi v šaláte trochu syra. Čo tak trochu goudy?
Šalát môžete ozvláštniť aj netradičným olejom alebo octom.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.