Tekvicové gnocchi s tymianovým maslom
Super jednoduché
Vyskúšajte trochu iné gnocchi – tekvicové gnocchi
Tekvicové gnocchi sú pre nás na jeseň skutočný highlight. Môžete si ich vyrobiť sami doma, presne vedieť, čo v nich je, a dochutiť si ich podľa vlastnej chuti. Pre inšpiráciu vám dnes predstavíme tekvicové gnocchi na tymianovom masle podávané so slaninou a cesnakom. Výdatná kombinácia, ktorej jednoducho neodoláme. A čo vy?
Suroviny
Vyberte počet porcií
Ingrediencie na 6 porcií gnocchi použite náš recept na gnocchi a 500 g zemiakov nahraďte tekvicou hokkaido | |
1PL olivového oleja | |
1 strúčik cesnaku | |
1/2zväzku tymianu | |
100 g slaniny na kocky | |
50 g parmezánu | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Lis na zemiaky alebo strúhadlo na zemiaky | |
doska na gnocchi voliteľné |
Nutričné hodnoty
409
Kalórie
56 g
Sacharidy
14 g
Tuky
14 g
Bielkoviny
Postup
1.
Príprava gnocchi
Pri príprave gnocchi postupujte podľa základného receptu. Namiesto 1 kg zemiakov však použite 500 g tekvice hokkaido a 500 g zemiakov. V opačnom prípade postupujte rovnako. Ak je to potrebné, použite trochu viac múky alebo zemiakový škrob
Hotovo
2.
Prísady na vyprážanie
Slaninu opečte na panvici na miernom ohni a odložte bokom. Na zvyšnom tuku zo slaniny opečieme gnocchi zvlášť, kým nie sú chrumkavé. Odložte.
Hotovo
3.
Príprava tymianového masla
Cesnak ošúpte a nakrájajte na plátky. Na panvici pomaly zohrejte olivový olej a maslo (dbajte na to, aby maslo nezhnedlo). Pridajte tymian a cesnak. Priajte gnocchi a slaninu, osoľte, okoreňte a podávajte so strúhaným parmezánom.
Hotovo
Poznámky
Gnocchi môžete pripraviť rovnakým spôsobom ako je uvedené v našom základnom recepte.Použite trochu viac múky a v prípade potreby aj trochu zemiakového škrobu, aby bolo cesto pevnejšie.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.