Pizza štyri ročné obdobia

Jedna z najklasickejších – pizza štyri ročné obdobia

Pizza štyri ročné obdobia – v taliančine sa volá quattro stagioni – je perfektná pizza pre nerozhodných. Ako napovedá jej názov, je rozdelená na štvrtiny. Každá štvrtina je obložená ináč, vďaka čomu je pizza neprekonateľné rozmanitá. Mimochodom, mnohí ľudia si pizzu štyri ročné obdobia pripravujú aj trochu inak. Napríklad s olivami a salámou. Čo ti chutí najviac?

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
2porcie cesta na pizzu
2porcie paradajkovej omáčky
100 g šampiňónov
100 g artičokových srdiečok (z fľaše alebo konzervy)
1/2 červenej papriky
100 g varenej šunky
100 g mozzarelly
1ČL oregana
soľ a korenie (podľa chuti)
Pomôcky
Pizza pec alebo pizza kameň voliteľné

Nutričné hodnoty

718 Kalorien
100 g Kohlenhydrate
17 g Fett
37 g Eiweiß

Postup

1.

Rozohriatie rúry

Na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujte okrúhle a rovné cesto na pizzu. Rúru predhrejte na teplotu 220 °C pri hornom a spodnom ohreve.
Hotovo
2.

Príprava prísad

Šampiňóny a papriku umyte. Šampiňóny nakrájajte na tenké plátky. Papriku zbavte jadierok a nakrájajte ju na malé kocky. Artičokové srdiečka nechajte odkvapkať a v prípade potreby ich rozrežte na polovice. Šunku nakrájajte na kocky. Mozzarellu odkvapkajte a natrhajte na kúsky.
Hotovo
3.

Obloženie pizze

Paradajkovú omáčku rovnomerne rozotrite na pizzu. Navrch rozdeľte mozzarellu a podľa chuti okoreňte oreganom, soľou a korením. Na každú zo 4 štvrtín dajte iné prísady – artičokové srdiečka, šampiňóny, papriku a šunku.
Hotovo
4.

Pečenie pizze

Pizzu pečte v horúcej rúre približne 10 minút, kým sa neupečie podľa vašich predstáv.
Hotovo

Poznámky

Ešte lepšie sa tvoja pizza upečie vo vlastnej peci na pizzu alebo na pizza kameni. Ak máš správne vybavenie, teraz ho môžeš dokonale využiť!
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF