Pesto z mrkvovej vňate
Pesto z mrkvovej vňate je dnešnou hviezdou: Táto lahodná zmes na vaše cestoviny je absolútnym hitom. Hlavnou zložkou je mrkvová vňať, ktorú už nikdy nemusíte vyhadzovať. Pesto je navyše vegánske a je skutočnou pochúťkou aj bez parmezánu. Milujeme jedlá bez odpadu, ktoré sú pre naše bruško potešením. A čo vy? Tak to rýchlo vyskúšajte. Pesto chutí výborne najmä s domácimi cestovinami.
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g mrkvovej vňate | |
2 strúčiky cesnaku | |
100 g kešu orieškov | |
4lyžice drožďových vločiek | |
1 citrón | |
4lyžice olivového oleja | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
1 Mixér |
Nutričné hodnoty
329
Kalórie
16 g
Sacharidy
22 g
Tuky
11 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte ingrediencie
Mrkvovú vňať umyte a osušte. Cesnak ošúpte a nahrubo nasekajte. Vytlačte citrónovú šťavu.
Hotovo
2.
Rozmixujte pesto
Všetky ingrediencie okrem olivového oleja pridajte do mixéra a mixujte na strednej rýchlosti. Postupne pridávajte olivový olej, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.