Domáce lotus slimáky

45 minút

Jednoduché

12

Virálne a trendy domáce lotus slimáky musíte vyskúšať

Tento trendy recept je dôkazom toho, že v jednoduchosti je nie len krása, ale aj genialita. A tiež dokazuje, že stačí len zopár dobrých surovín na to, aby ste vykúzlili skutočnú dobrotu. Domáce lotus slimáky sa stali virálnymi na sociálnej sieti TikTok pre populárnu karamelovú chuť, extrémne jednoduchú prípravu a geniálny výsledok. Tento recept musíte vyskúšať!

Prejsť na recept

Karamelová chuť od Lotus je doslova legendárna a používa sa stále viac aj pri domácom pečení. Lotus krém dokonca obstojne konkuruje raňajkovej jednotke  Nutella. Domáce lotus slimáky sa však hodia na akúkoľvek príležitosť, nie len na raňajky. Potešia ako desiata, snack alebo dezert. Mnohí si Lotus stále spájajú s keksíkmi servírovanými ku káve. Teda posedieť pri kávičke spolu s domácou dobrotou je zasa o niečo príjemnejšie.

Karamelové uspokojenie a nápoj?

Jednoduchosť a výnimočná chuť, ktorá charakterizuje domáce lotus slimáky, odzrkadľuje skutočnú krásu pečenia. V tomto recepte sa snúbi tradícia s modernosťou, čo vytvára perfektnú harmóniu chutí a textúr. Tak neváhajte, pustite sa do toho a nechajte svoju kreativitu vyplávať na povrch pri vytváraní týchto neodolateľných slimákov, ktoré zanechajú dojem na každom, kto ich vyskúša.

Ak chcete zážitok z domácich lotus slimákov posunúť ešte o niečo vyššie pripravte k ním ľadovú kávu alebo ľadovú kávu s malinovým sirupom. V prípade, že kávu nepijete, môžete vyskúšať kombináciu s alternatívnymi mliečnymi nápojmi. Rastlinným mliekam sme venovali celý článok: Rastlinné mlieko: Všetko o vegánskych alternatívach. Alebo vyskúšate smoothie?

Príprava je základ úspechu

Domáce lotus slimáky sa perfektne hodia aj ako bodka za chutným a kreatívnym menu pre špeciálne príležitosti. Ako ho zostaviť? Navštívene náš archív receptov a nechajte sa inšpirovať. Nájdete tu doslova všetko od chutných a jednoduchých predjedál, až po zaujímavé vegánske alternatívy, ktoré chutia aj tradičným mäsožravcom. Mimochodom, aby ste počas prípravy nezostali zaskočený, uistite sa, že máte všetkých potrebných kuchynských pomocníkov. Dokážu ušetriť veľa času a námahy, čím robia varenie oveľa príjemnejšie.

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 lístkové cesto 250 g
200 g Lotus nátierky
130 g Lotus sušienok podrvených
150 g bielej čokolády voliteľné
Hhrsť pekanových orechov na ozdobenie, voliteľné

Nutričné hodnoty

290 Kalórie
32 g Sacharidy
17 g Tuky
3 g Bielkoviny

Postup

1.

Predhrejte rúru

Rúru predhrejte na 180 °C, horný/dolný ohrev.
Hotovo
2.

Natrite lístkové cesto

Rozbaľte lístkové cesto. Natrite ho a Lotus krémom a posypte rozdrvenými Lotus sušienkami.
Hotovo
3.

12 slimákov

Cesto nakrájate na 12 rovnakých pásikov, ktoré zrolujete do slimákov.
Hotovo
4.

Pečte

Slimákov uložte do forma na pečenie vystlanej papierom na pečenie a posypte pekanovými orechmi. Pečte pri 180 °C 30 minút. Po upečení môžete slimákov ozdobiť roztopenou bielou čokoládou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú odhadované podľa použitých surovín na jedného slimáka. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF