Zemiakové hranolky z teplovzdušnej fritézy

Hranolky, klasická pochúťka, no na zdravší spôsob

Klinčeky, zemiakové lokše alebo vidiecke zemiaky. Bez ohľadu na to, ako ich nazvať: Zemiakové hranolky z teplovzdušnej fritézy sú výdatnou prílohou, ktorá sa hodí k hamburgerom, šalátom alebo dobrému steaku. A vďaka príprave pomocou horúceho vzduchu namiesto oleja majú oveľa menej kalórií. Môžete si ich teda vychutnať bez výčitiek svedomia. Preto tu dnes máme náš recept na lahodné hranolčeky z teplovzdušnej fritézy. Chceli by ste si pripraviť ten správny dip, kým sa hranolčeky prirpavujú v teplovzdušnej fritéze? Potom odporúčame naše guacamole (Odkaz) alebo bylinkový tvaroh. Príjemnú zábavu pri zdieľaní!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
700g zemiakov voskových
1PL olivového oleja
1štipka morskej soli
2stonky rozmarínu čerstvý, voliteľné
Pomocníci
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

347 Kalórie
60 g sacharidy
7 g tuky
7 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si zemiaky

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Dôkladne opláchnite studenou vodou.
Hotovo
2.

Zmiešajte s olejom

Opatrne osušíme a zmiešame s olivovým olejom.
Hotovo
3.

Vyprážame

Vyprážajte v teplovzdušnej fritéze na 200 °C 35-40 minút. Ešte horúce hranolčeky zmiešajte s morskou soľou, prípadne aj s umytým a nasekaným rozmarínom.
Hotovo

Poznámky

Zemiakové hranolčeky môžete okoreniť na rôzne spôsoby: paprikou, čili alebo inými bylinkami. Takto im dáte šmrnc!
Nutričné hodnoty sú približné na základe uvedených zložiek. Je možné, že sa v skutočnosti budú líšiť.
 Uložiť ako PDF