Zemiakové hranolky z teplovzdušnej fritézy
Hranolky, klasická pochúťka, no na zdravší spôsob
Klinčeky, zemiakové lokše alebo vidiecke zemiaky. Bez ohľadu na to, ako ich nazvať: Zemiakové hranolky z teplovzdušnej fritézy sú výdatnou prílohou, ktorá sa hodí k hamburgerom, šalátom alebo dobrému steaku. A vďaka príprave pomocou horúceho vzduchu namiesto oleja majú oveľa menej kalórií. Môžete si ich teda vychutnať bez výčitiek svedomia. Preto tu dnes máme náš recept na lahodné hranolčeky z teplovzdušnej fritézy. Chceli by ste si pripraviť ten správny dip, kým sa hranolčeky prirpavujú v teplovzdušnej fritéze? Potom odporúčame naše guacamole (Odkaz) alebo bylinkový tvaroh. Príjemnú zábavu pri zdieľaní!
Suroviny
Vyberte počet porcií
700g zemiakov voskových | |
1PL olivového oleja | |
1štipka morskej soli | |
2stonky rozmarínu čerstvý, voliteľné |
Pomocníci
Teplovzdušná fritéza |
Nutričné hodnoty
347
Kalórie
60 g
sacharidy
7 g
tuky
7 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si zemiaky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Dôkladne opláchnite studenou vodou.
Hotovo
2.
Zmiešajte s olejom
Opatrne osušíme a zmiešame s olivovým olejom.
Hotovo
3.
Vyprážame
Vyprážajte v teplovzdušnej fritéze na 200 °C 35-40 minút. Ešte horúce hranolčeky zmiešajte s morskou soľou, prípadne aj s umytým a nasekaným rozmarínom.
Hotovo
Poznámky
Zemiakové hranolčeky môžete okoreniť na rôzne spôsoby: paprikou, čili alebo inými bylinkami. Takto im dáte šmrnc!
Nutričné hodnoty sú približné na základe uvedených zložiek. Je možné, že sa v skutočnosti budú líšiť.