Zemiakové hranolky z teplovzdušnej fritézy
Hranolky, klasická pochúťka, no na zdravší spôsob
Klinčeky, zemiakové lokše alebo vidiecke zemiaky. Bez ohľadu na to, ako ich nazvať: Zemiakové hranolky z teplovzdušnej fritézy sú výdatnou prílohou, ktorá sa hodí k hamburgerom, šalátom alebo dobrému steaku. A vďaka príprave pomocou horúceho vzduchu namiesto oleja majú oveľa menej kalórií. Môžete si ich teda vychutnať bez výčitiek svedomia. Preto tu dnes máme náš recept na lahodné hranolčeky z teplovzdušnej fritézy. Chceli by ste si pripraviť ten správny dip, kým sa hranolčeky prirpavujú v teplovzdušnej fritéze? Potom odporúčame naše guacamole (Odkaz) alebo bylinkový tvaroh. Príjemnú zábavu pri zdieľaní!
Suroviny
Vyberte počet porcií
| 700g zemiakov voskových | |
| 1PL olivového oleja | |
| 1štipka morskej soli | |
| 2stonky rozmarínu čerstvý, voliteľné | 
Pomocníci
| Teplovzdušná fritéza | 
Nutričné hodnoty
					347
											Kalórie
									
							
					60 g
											sacharidy
									
							
					7 g
											tuky
									
							
					7 g
											bielkoviny
									
					Postup
			
				1.			
				
					
			
					Pripravte si zemiaky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Dôkladne opláchnite studenou vodou.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				2.			
				
					
			
					Zmiešajte s olejom
Opatrne osušíme a zmiešame s olivovým olejom.
										
					
						
						Hotovo
					
				
			
				3.			
				
					
			
			Vyprážame
Vyprážajte v teplovzdušnej fritéze na 200 °C 35-40 minút. Ešte horúce hranolčeky zmiešajte s morskou soľou, prípadne aj s umytým a nasekaným rozmarínom.
										
					
						
						Hotovo
					
				Poznámky
				Zemiakové hranolčeky môžete okoreniť na rôzne spôsoby: paprikou, čili alebo inými bylinkami. Takto im dáte šmrnc!			
					
				Nutričné hodnoty sú približné na základe uvedených zložiek. Je možné, že sa v skutočnosti budú líšiť.