Sous Vide tuniak steak

Dokonalé jemný tuniak steak

Steaky z tuniaka spôsobom sous vide: Jednoduché, chutné a zážitkové. Steak z tuniaka ako tento nie je prepečený – v závislosti od vašich preferencií je dokonalá teplota medzi 48 a 54 °C. A to je veľmi jednoduché pomocou procesu pomalého varenia Sous Vide. Najjednoduchší spôsob, ako to urobiť, sú ponorné variče Sous Vide od spoločnosti Klarstein. Zavákuovaný tuniak dokáže dokonale rozvinúť svoje arómy a je neuveriteľne jemný. V našom recepte vám ukážeme, ako zapôsobíte na rodinu, priateľov a hostí ako skutočný šéfkuchár. Príjemnú zábavu pri zdielaní!

Suroviny

Vyberte počet porcií
2 Steaky z tuniaka cca 250 g každý
1PL maslo
Pomôcky
Sous Vide Stick

Nutričné hodnoty

379 Kalórie
0 g sacharidy
19 g tuky
52 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte vodný kúpeľ

Predhrejte vodný kúpeľ na 44 °C.
Hotovo
2.

Pripravte si tuniaka

Tuniaka opláchnite studenou vodou, osušte a vákuovo uzavrite do vrecka.
Hotovo
3.

Varte sous vide

Vákuové vrecko s tuniakom vložte do vodného kúpeľa a varte 36 minút.
Hotovo
4.

Opečte rybu

Zohrejte panvicu a rozpustite na nej maslo. Vyberte tuniaka z vrecka a opečte ho z oboch strán. Každú asi 15 sekúnd. Ihneď podávajte.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné na základe uvedených zložiek. Je možné, že sa v skutočnosti budú líšiť.
 Uložiť ako PDF