Zemiakové hranolky z teplovzdušnej fritézy

Hranolky, klasická pochúťka, no na zdravší spôsob

Klinčeky, zemiakové lokše alebo vidiecke zemiaky. Bez ohľadu na to, ako ich nazvať: Zemiakové hranolky z teplovzdušnej fritézy sú výdatnou prílohou, ktorá sa hodí k hamburgerom, šalátom alebo dobrému steaku. A vďaka príprave pomocou horúceho vzduchu namiesto oleja majú oveľa menej kalórií. Môžete si ich teda vychutnať bez výčitiek svedomia. Preto tu dnes máme náš recept na lahodné hranolčeky z teplovzdušnej fritézy. Chceli by ste si pripraviť ten správny dip, kým sa hranolčeky prirpavujú v teplovzdušnej fritéze? Potom odporúčame naše guacamole (Odkaz) alebo bylinkový tvaroh. Príjemnú zábavu pri zdieľaní!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
700g zemiakov voskových
1PL olivového oleja
1štipka morskej soli
2stonky rozmarínu čerstvý, voliteľné
Pomocníci
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

347 Kalórie
60 g sacharidy
7 g tuky
7 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si zemiaky

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Dôkladne opláchnite studenou vodou.
Hotovo
2.

Zmiešajte s olejom

Opatrne osušíme a zmiešame s olivovým olejom.
Hotovo
3.

Vyprážame

Vyprážajte v teplovzdušnej fritéze na 200 °C 35-40 minút. Ešte horúce hranolčeky zmiešajte s morskou soľou, prípadne aj s umytým a nasekaným rozmarínom.
Hotovo

Poznámky

Zemiakové hranolčeky môžete okoreniť na rôzne spôsoby: paprikou, čili alebo inými bylinkami. Takto im dáte šmrnc!
Nutričné hodnoty sú približné na základe uvedených zložiek. Je možné, že sa v skutočnosti budú líšiť.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár