Baklažánové ragú
Super jednoduché
Pripravte si ragú inak
Ragú z baklažánu s orientálnym nádychom: vďaka rasci, slivkám a sirupu z granátového jablka. Tento recept je ideálny pre všetkých, ktorí sa stravujú vegánsky a kladú veľký dôraz na rozmanitosť. Vyskúšajte ho a presvedčte sa, ako dobre môže chutiť ragú z baklažánu s paprikou a slivkami.
Suroviny
Vyberte počet porcií
750 g baklažánov | |
1 žltá paprika | |
6 sliviek | |
500 ml zeleninového vývaru | |
5PL olivového oleja | |
2ČL soli | |
2ČL koriandra | |
2ČL rasce | |
2ČL sirupu z granátového jablka | |
2 bobkové listy | |
1 tyčinka škorice | |
2 cibule | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
Mažiar |
Nutričné hodnoty
276
Kalórie
18 g
Sacharidy
19 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte baklažán
Baklažán umyte a nakrájajte na približne 2 cm kúsky. V sitku ho posypte soľou a odložte bokom.
Hotovo
2.
Pripravte si ingrediencie
Ošúpte a nakrájajte cibuľu na drobné kocky, umyte papriku a slivky. Papriky zbavte jadierok, slivky odkôstkujte a obe nakrájajte na približne 2 cm kúsky.
Hotovo
3.
Rozohrejte olej
Rozohrejte hrniec s olivovým olejom.
Hotovo
4.
Sauté
Baklažány opláchnite v studenej vode, osušte a pridajte do hrnca k cibuli. Keď je cibuľa priesvitná, pridajte slivky a papriky. Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme sirup z granátového jablka.
Hotovo
5.
Korenie
Koriander a rascu nahrubo rozdrvte a pridajte do ragú spolu s bobkovým listom a škoricou.
Hotovo
6.
Dokončite ragú z baklažánov
Varte približne 20 minút, kým ragú nedosiahne požadovanú konzistenciu. Pred podávaním odstráňte bobkové listy a škoricu.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.