Baklažánové ragú

Ragú z baklažánu s orientálnym nádychom: vďaka rasci, slivkám a sirupu z granátového jablka. Tento recept je ideálny pre všetkých, ktorí sa stravujú vegánsky a kladú veľký dôraz na rozmanitosť. Vyskúšajte ho a presvedčte sa, ako dobre môže chutiť ragú z baklažánu s paprikou a slivkami.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
750 g baklažánov
1 žltá paprika
6 sliviek
500 ml zeleninového vývaru
5PL olivového oleja
2ČL soli
2ČL koriandra
2ČL rasce
2ČL sirupu z granátového jablka
2 bobkové listy
1 tyčinka škorice
2 cibule
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Mažiar

Nutričné hodnoty

276 Kalórie
18 g Sacharidy
19 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte baklažán

Baklažán umyte a nakrájajte na približne 2 cm kúsky. V sitku ho posypte soľou a odložte bokom.
Hotovo
2.

Pripravte si ingrediencie

Ošúpte a nakrájajte cibuľu na drobné kocky, umyte papriku a slivky. Papriky zbavte jadierok, slivky odkôstkujte a obe nakrájajte na približne 2 cm kúsky.
Hotovo
3.

Rozohrejte olej

Rozohrejte hrniec s olivovým olejom.
Hotovo
4.

Sauté

Baklažány opláchnite v studenej vode, osušte a pridajte do hrnca k cibuli. Keď je cibuľa priesvitná, pridajte slivky a papriky. Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme sirup z granátového jablka.
Hotovo
5.

Korenie

Koriander a rascu nahrubo rozdrvte a pridajte do ragú spolu s bobkovým listom a škoricou.
Hotovo
6.

Dokončite ragú z baklažánov

Varte približne 20 minút, kým ragú nedosiahne požadovanú konzistenciu. Pred podávaním odstráňte bobkové listy a škoricu.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF

Pridajte komentár