Zemiakový chlieb so slaninou

Zemiakový chlieb so slaninou je veľmi výdatná a chutná variácia klasického pšeničného chleba. Tento chrumkavý a ľahký chlieb pripravený v pekárni nestojí takmer žiadnu prácu a určite bude hviezdou pri vašich najbližších raňajkách alebo večeri. Vyskúšajte náš recept a doprajte si výdatný kúsok chleba, ktorý mimochodom chutí obzvlášť lahodne so smotanovým syrom a čerstvými bylinkami.

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g zemiakov
400 g múky (typ 1050)
100 ml mlieka
200 ml vody
20 g medu
1/2balíčka sušeného droždia
1lyžička soli
50 g slaniny nakrájanej na kocky
Pomôcky
pekáreň na chlieb

Nutričné hodnoty

151 Kalórie
27 g Sacharidy
2 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode približne 20 minút. Scedíme, roztlačíme a necháme vychladnúť. Slaninu opečte na panvici na miernom ohni asi 10 minút.
Hotovo
2.

Zmiešajte ingrediencie

Vložte všetky prísady do pekárne a nastavte štandardný program.
Hotovo
3.

Upečte chlieb

Po upečení môžete podľa potreby meniť stupeň zhnednutia.
Hotovo

Poznámky

Porcia zodpovedá krajcu chleba.
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF