Zemiakový chlieb so slaninou
Zemiakový chlieb so slaninou je veľmi výdatná a chutná variácia klasického pšeničného chleba. Tento chrumkavý a ľahký chlieb pripravený v pekárni nestojí takmer žiadnu prácu a určite bude hviezdou pri vašich najbližších raňajkách alebo večeri. Vyskúšajte náš recept a doprajte si výdatný kúsok chleba, ktorý mimochodom chutí obzvlášť lahodne so smotanovým syrom a čerstvými bylinkami.
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g zemiakov | |
400 g múky (typ 1050) | |
100 ml mlieka | |
200 ml vody | |
20 g medu | |
1/2balíčka sušeného droždia | |
1lyžička soli | |
50 g slaniny nakrájanej na kocky |
Pomôcky
pekáreň na chlieb |
Nutričné hodnoty
151
Kalórie
27 g
Sacharidy
2 g
Tuky
5 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode približne 20 minút. Scedíme, roztlačíme a necháme vychladnúť. Slaninu opečte na panvici na miernom ohni asi 10 minút.
Hotovo
2.
Zmiešajte ingrediencie
Vložte všetky prísady do pekárne a nastavte štandardný program.
Hotovo
3.
Upečte chlieb
Po upečení môžete podľa potreby meniť stupeň zhnednutia.
Hotovo
Poznámky
Porcia zodpovedá krajcu chleba.
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.