Zelená špargľa sous vide

Špargľa na netradičný spôsob

Sezóna špargle je vrcholom každého roka! Keď sa začiatkom apríla v ponuke supermarketov objavia prvé zelené a biele stonky, zbiehajú sa nám slinky. Aj vám? Potom by ste mali vyskúšať našu klasickú zelenú špargľu pripravenú metódou sous vide! Áno, je to len zelená špargľa, ale vďaka variču sous vide je dokonale pripravená vo vákuu a perfektne rozvinie svoje chute. Naša sous vide špargľa preto chutí sviežo, chrumkavo a neprekonateľne lahodne. Prečo práve zelená špargľa a nie biela? Netreba ju lúpať! Vyskúšajte praktickú metódu pomalého varenia a presvedčte sa sám! Prečo práve zelená a nie biela špargľa? Nemusíte ju šúpať! Vyskúšajte praktický proces pomalého varenia a presvedčte sa sami!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 g zelenej špargle
25 g masla
soľ a korenie podľa chuti
Pomocníci
sous vide varič, vákuové vrecko a vákuovacie zariadenie

Nutričné hodnoty

99 kalórie
3 g sacharidy
8 g tuky
3 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si špargľu

Špargľu umyte a odstráňte drevnaté konce. Jemne chyťte špargľu za obidva konce a ohnite ju. Týmto spôsobom sa presne odlomí nejedlá, drevnatá časť.
Hotovo
2.

Pripravte vodný kúpeľ

Vodný kúpeľ so sous vide varičom predhrejte na teplotu 85 °C.
Hotovo
3.

Vákuujeme

Špargľu vložte čo najrovnejšie do vákuového vrecka spolu s maslom, soľou a korením a vákuovo uzavrite
Hotovo
4.

Varíme

Špargľu varte vo vodnom kúpeli 30 minút a podávajte ju horúcu.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF