Zelená špargľa sous vide
Super jednoduché
Špargľa na netradičný spôsob
Sezóna špargle je vrcholom každého roka! Keď sa začiatkom apríla v ponuke supermarketov objavia prvé zelené a biele stonky, zbiehajú sa nám slinky. Aj vám? Potom by ste mali vyskúšať našu klasickú zelenú špargľu pripravenú metódou sous vide! Áno, je to len zelená špargľa, ale vďaka variču sous vide je dokonale pripravená vo vákuu a perfektne rozvinie svoje chute. Naša sous vide špargľa preto chutí sviežo, chrumkavo a neprekonateľne lahodne. Prečo práve zelená špargľa a nie biela? Netreba ju lúpať! Vyskúšajte praktickú metódu pomalého varenia a presvedčte sa sám! Prečo práve zelená a nie biela špargľa? Nemusíte ju šúpať! Vyskúšajte praktický proces pomalého varenia a presvedčte sa sami!
Suroviny
Vyberte počet porcií
250 g zelenej špargle | |
25 g masla | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomocníci
sous vide varič, vákuové vrecko a vákuovacie zariadenie |
Nutričné hodnoty
99
kalórie
3 g
sacharidy
8 g
tuky
3 g
bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si špargľu
Špargľu umyte a odstráňte drevnaté konce. Jemne chyťte špargľu za obidva konce a ohnite ju. Týmto spôsobom sa presne odlomí nejedlá, drevnatá časť.
Hotovo
2.
Pripravte vodný kúpeľ
Vodný kúpeľ so sous vide varičom predhrejte na teplotu 85 °C.
Hotovo
3.
Vákuujeme
Špargľu vložte čo najrovnejšie do vákuového vrecka spolu s maslom, soľou a korením a vákuovo uzavrite
Hotovo
4.
Varíme
Špargľu varte vo vodnom kúpeli 30 minút a podávajte ju horúcu.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.