Quinoa guličky

Výdatné quinoa guličky

Quinoa guličky so špenátom a ricottou sú skvelou alternatívou, ak chcete niečo naozaj výdatné a navyše bez mäsa. Guľôčky sú za chvíľku pripravené a dajú sa vyprážať na panvici alebo vo fritéze. Otestujte náš recept a potešte svoju rodinu a priateľov týmito malými pochúťkami.

Suroviny

Vyberte počet porcií
100 g quinoy
100 g ricotty
150 g múky typ 405
100 g údeného tofu
100 g baby špenátu
1 cibuľa
2 vajcia
50 g parmezánu alebo vegánskej alternatívy
5PL panko múky alebo strúhanky
3PL bieleho sezamu
1štipka muškátového orieška
soľ a korenie podľa chuti
Pomocníci
kuchynský robot voliteľné
teplovzdušná fritéza voliteľné

Nutričné hodnoty

428 kalórie
49 g sacharidy
15 g tuky
21 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Quinu zalejte 240 ml vriacou a osolenou vodou a nechajte 10 minút prikrytú, aby nabobtnala. Ošúpte cibuľu a nakrájajte ju na malé kúsky. Umyte baby špenát. Na panvici opražte cibuľu a cesnak, kým špenát nezvädne a cibuľa nezosklovatie. Ak chcete, tak potom všetko nadrobno nasekajte. Potom nastrúhajte parmezán. Ručne rozdrobte údené tofu.
Hotovo
2.

Predpríprava na quinoové guľôčky

Cibuľu a špenát spracujte v kuchynskom robote s múkou, quinoou, ricottou, parmezánom, údeným tofu, vajcom, muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením do krémovej konzistencie.
Hotovo
3.

Zhotovte quinoové guľôčky

Zo zmesi vytvarujte cca 16 rovnako veľkých guličiek, obaľte ich v panko múke a sezame a vyprážajte vo fritéze alebo na panvici cca 7 minút.
Hotovo

Poznámky

Jedna porcia zodpovedá približne 4 quinoa-guľôčkam.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF