Domáci falafel

Arabský falafel je rýchlo pripravený a veľmi chutný

Domáci falafel? Nič náročné. Tieto malé cícerové guľky sa totiž dajú rýchlo vyvaľkať a veľmi ľahko upiecť v rúre alebo v teplovzdušnej fritéze. Vedeli ste, že falafel pochádza z arabskej kuchyne a v dnes je známy na celom svete? To dokazuje, aké sú tieto malé guľôčky chutné. Vďaka čerstvému koriandru, petržlenu a lahodným koreninám chutia mimoriadne sviežo a pikantne. Vyskúšajte ich alebo použite ďalej – napríklad v našom vegánskom wrape s falafelom!

Suroviny

Vyberte počet porcií
240 g cíceru z konzervy alebo zo skla
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1ČL rímskej rasce
1/4zväzku koriandru
1/2zväzku petržlenovej vňate
1ČL kurkumy
5PL múky
1ČL prášku do pečiva
4PL olivového oleja
Pomocníci
Mixér
Teplovzdušná fritéza voliteľné

Nutričné hodnoty

340 kalórie
28 g sacharidy
20 g tuky
7 g bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Cícer opláchnite a nechajte dobre odkvapkať. Cibuľu a cesnak ošúpte a nahrubo nasekajte. Petržlenovú vňať a koriander umyte, osušte a nahrubo nasekajte.
Hotovo
2.

Zmixujte suroviny

Cícer, cibuľu, cesnak, koriander, petržlenovú vňať, rímsku rascu, kurkumu a 2 PL olivového oleja rozmixujte v mixéri na hladkú hmotu. Postupne pridávajte múku a prášok do pečiva, kým nevznikne pevné, tvarovateľné a homogénne cesto.
Hotovo
3.

Vytvorte falafel

Z cesta vytvarujte približne 12 rovnako veľkých guľôčok.
Hotovo
4.

Pečieme falafel

Falafel potrite zvyšným olivovým olejom a pečte pri teplote 190 °C 15 minút v teplovzdušnej fritéze pri občasnom otáčaní alebo v rúre na rovnakej teplote.
Hotovo

Poznámky

Jedna porcia tu zodpovedá 4 falafelom.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF