Zapekaný feta syr

Krémový zapečený feta syr

Zapečený feta syr pripravíte rýchlo a jednoducho, naviac ním očaríte svojich hostí. Hodí sa ako predjedlo, ale aj ako ľahké jedlo, napríklad k filmu. Syr feta stačí vložiť do rúry s cesnakom, paradajkami, cibuľou a ďalšou zeleninou podľa vlastného výberu. Servírujte horúci, tak, že ho spolu s olivovým olejom, soľou, korením a niekoľkými bylinkami jednoducho položíte na stôl. Každý nech si naberie koľko chce a kedy chce. Či už vidličkou alebo si namočí chlieb. Takto chutí najlepšie.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g Feta syru
150g koktejlových paradajok
1 červená cibuľa
1 žltá paprika
2 strúčiky cesnaku
1zväzok šalvie
2ČL sušeného oregana
3lyžice olivového oleja
soľ a korenie na dochutenie
Pomôcky
Zapekacia misa

Nutričné hodnoty

250 Kalórie
6 g Sacharidy
20 g Tuky
10 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Fetu nechajte odkvapkať. Paradajky a papriky umyte. Papriky zbavte jadierok a nakrájajte na tenké kolieska. Očistite cibuľu a cesnak a nakrájajte ich na tenké kolieska.
Hotovo
2.

Pripravte rúru

Predhrejte rúru na horný/spodný ohrev 200 °C.
Hotovo
3.

Naplňte zapekaciu misu

Do stredu zapekacej misy položte fetu a okolo nej rozmiestnite všetky ostatné prísady okrem šalvie. Zalejte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením. Pečte približne 30 minút, kým všetko nie je zlatohnedé a feta mäkká.
Hotovo
4.

Servírujte

Šalviu umyte a osušte. Rozložte ju na fetu a podávajte horúcu s chlebom.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF