Quesadilla

Návšteva z Mexika – Quesadilla

Quesadilla je skutočnou mexickou klasikou a rýchlym každodenným jedlom. Vezmite dve tortilly, vložte medzi ne syr a polevu podľa vlastného výberu, nechajte to celé opiecť na panvici. Syrové quesadilly sú skvelé aj ako starter alebo snack medzi veľkými jedlami. Mexickou klasikou zabodujete na večierku, v bufetových stoloch alebo aj ako s rýchlym obedom do práce. Dnes pripravíme vegetariánsku verziu s kukuricou a paprikou. Avšak, quesadilly môžete obložiť takmer čímkoľvek, na čo máte chuť. Kuracie mäso, mleté mäso, všetky druhy zeleniny a mnoho ďalšieho sú tu tiež dobrou voľbou. Len to vyskúšajte! Tip: Ku quesadille sa hodí lahodný dip z kyslej smotany!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
4 pšeničné tortilly
150 g syru Gouda alebo ementál, či syr podľa vlastného výberu
1 červená paprika
100 g kukurice
1 jarná cibuľka
1lyžička rastlinného oleja
soľ a korenie podľa chuti
chilli vločky voliteľné

Nutričné hodnoty

506 Kalórie
33 g Sacharidy
28 g Tuky
26 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Nastrúhajte syr. Umyte papriku a jarnú cibuľku. Z papriky odstráňte semienka a nakrájajte ju na malé kocky. Jarnú cibuľku zasa na jemné kolieska. Kukuricu vysušte.
Hotovo
2.

Vyprážajte quesadilly

Na panvici na strednom ohni rozohrejte rastlinný olej. Pšeničnú tortillu položte na panvicu. Navrch položte syr, papriku, kukuricu a jarnú cibuľku. Dochuťte soľou, korením, prípadne chilli vločkami. Keď sa syr začne roztápať, položte naň druhú pšeničnú tortillu, zľahka ju pritlačte a celú otočte. Smažte 2 - 3 minúty, kým tortilla nie je zlatohnedá a syr sa úplne nerozpustí. Quesadillu nakrájajte na štvrtiny alebo šestiny a vychutnajte si ju.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF