Reďkovkový toast

Fresh obedový toast

Dnes pošteklíme tie najmaškrtnejšie jazýčky. Toast s reďkovkami sa hodí ako na raňajky, tak kedykoľvek počas dňa. Tento sendvič má totiž všetko, po čom túžite. Potretý olivovým olejom s kusmi buffalo mozzarelly a nakrájanými reďkovkami, uhorkami a mrkvou hrá tými najsviežejšími chuťami. My hovoríme: neváhajte, ochutnajte!

Suroviny

Vyberte počet porcií
2krajce toastu alebo chleba
1byvolia mozzarella alebo burrata
2 reďkovky
1 mrkva
1/4 uhorky
1 jarná cibuľka
1/4zväzku bazalky
1 citrón
2lyžice olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

375 Kalórie
16 g Sacharidy
27 g Tuky
15 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Umyte uhorku, jarnú cibuľku a reďkovku. Ošúpte mrkvu. Všetko nakrájajte na veľmi jemné plátky alebo nastrúhajte. Nastrúhajte kôru z citróna a vyžmýkajte z neho šťavu. Byvoliu mozzarellu nechajte odkvapkať. Bazalku umyte a osušte.
Hotovo
2.

Marinujte

Zmiešajte 1 PL olivového oleja, citrónovú šťavu a kôru, reďkovku, uhorku, mrkvu, soľ a korenie. Odložte bokom.
Hotovo
3.

Opečte toasty

Plátky toastu potrite zvyšným olivovým olejom a opečte na panvici alebo kontaktnom grile dozlatista.
Hotovo
4.

Reďkovkový toast

Toasty potrite polovicou zeleninovej zálievky. Poukladajte naň plátky mozzarelly, potrite zvyšnou zálievkou, posypte bazalkou, soľou a korením.
Hotovo
 Uložiť ako PDF