Zapekaný feta syr
Super jednoduché
Krémový zapečený feta syr
Zapečený feta syr pripravíte rýchlo a jednoducho, naviac ním očaríte svojich hostí. Hodí sa ako predjedlo, ale aj ako ľahké jedlo, napríklad k filmu. Syr feta stačí vložiť do rúry s cesnakom, paradajkami, cibuľou a ďalšou zeleninou podľa vlastného výberu. Servírujte horúci, tak, že ho spolu s olivovým olejom, soľou, korením a niekoľkými bylinkami jednoducho položíte na stôl. Každý nech si naberie koľko chce a kedy chce. Či už vidličkou alebo si namočí chlieb. Takto chutí najlepšie.
Suroviny
Vyberte počet porcií
200 g Feta syru | |
150g koktejlových paradajok | |
1 červená cibuľa | |
1 žltá paprika | |
2 strúčiky cesnaku | |
1zväzok šalvie | |
2ČL sušeného oregana | |
3lyžice olivového oleja | |
soľ a korenie na dochutenie |
Pomôcky
Zapekacia misa |
Nutričné hodnoty
250
Kalórie
6 g
Sacharidy
20 g
Tuky
10 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Fetu nechajte odkvapkať. Paradajky a papriky umyte. Papriky zbavte jadierok a nakrájajte na tenké kolieska. Očistite cibuľu a cesnak a nakrájajte ich na tenké kolieska.
Hotovo
2.
Pripravte rúru
Predhrejte rúru na horný/spodný ohrev 200 °C.
Hotovo
3.
Naplňte zapekaciu misu
Do stredu zapekacej misy položte fetu a okolo nej rozmiestnite všetky ostatné prísady okrem šalvie. Zalejte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením. Pečte približne 30 minút, kým všetko nie je zlatohnedé a feta mäkká.
Hotovo
4.
Servírujte
Šalviu umyte a osušte. Rozložte ju na fetu a podávajte horúcu s chlebom.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.