Tekvicové rizoto

Vegetariánske sezónne tekvicové rizoto

Spolu s hubovým rizotom je tekvicové rizoto absolútnou klasikou. Dlho dusené a s ovocnou tekvicou vás na jeseň a v zime zahreje zvnútra. Rizoto je pre nás absolútnym Soulfood. Ďalšou výhodou je, že ak si kúpite parmezán vo vegánskej verzii, je vhodné aj pre vegánov. Chcete si to vyskúšať? Potom sa chopte nášho rýchleho a jednoduchého receptu a pustite sa do varenia!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g tekvice Hokkaido
400 g ryže arborio alebo inej ryže na rizoto
2 šalotky
1 l zeleninového vývaru
200 ml bieleho vína
80 g parmezánu v prípade potreby použite vegetariánsky alebo vegánsky syr
1lyžička muškátového orieška
1PL tekvicového oleja
1/4zväzku petržlenovej vňate
soľ a korenie podľa chuti

Nutričné hodnoty

395 Kalórie
62 g Sacharidy
6 g Tuky
16 g Bielkoviny

Postup

1.

Príprava prísad

Hokkaido rozkrojte, ošúpte a zbavte jadierok. Nakrájajte na kocky. Šalotku ošúpte a nakrájajte nadrobno.
Hotovo
2.

Ingrediencie poduste

Tekvicový olej, tekvicu a šalotku restujte približne 5 minút. Zároveň v druhom hrnci zohrejte zeleninový vývar.
Hotovo
3.

Vlejte rizoto

Do hrnca pridajte rizotovú ryžu a duste ju asi 1 minútu. Zjemnite bielym vínom a zredukujte na tretinu. Postupne prilievajte zeleninový vývar, nechajte ho zovrieť a prilievajte ďalší vývar, kým sa ryža na rizoto neuvarí.
Hotovo
4.

Ochutenie rizota

rizoto ochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom a nastrúhajte parmezán. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nadrobno pokrájajte. Rizoto ním ozdobte.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF