Pumpkin Pie

Vyskúšajte náš Pumpkin Pie

Pumpkin Pie je skutočná americká klasika. Na jeseň a najmä na Halloween u nás nemôže chýbať! Preto vám dnes prinášame jednoduchý recept na lahodný, krémový a oranžový tekvicový koláč ako z obrázkovej knihy. Nezamieňajte si ho s tekvicovým koláčom, na ktorý máme ďalší recept.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
250 g múky
1ČL prášku do pečiva
75 g hnedého cukru
100 g masla
1 vajce
1/2 citróna
1štipka soli
Náplň
600 g tekvice Hokkaido
4 vajcia
20 g čerstvého zázvoru
1štipka muškátového orieška
1štipka klinčekov
1lyžička škorice
1lyžica javorového sirupu
200 ml smotany
100 ml vody
50 g hnedého cukru
Pomôcky
Forma na tartaletky
kuchynský robot voliteľné
alebo ručný mixér

Nutričné hodnoty

284 Kalórie
34 g Sacharidy
14 g Tuky
5 g Bielkoviny

Postup

1.

Na cesto

Vymačkajte citrón a nastrúhajte kôru. Obe cestá zmiešajte so studeným maslom, múkou, práškom do pečiva, cukrom a vajcom, kým nevznikne hladká guľa cesta. Zabaľte do potravinovej fólie a nechajte 30 minút v chladničke.
Hotovo
2.

Na prípravu náplne

rozrežte tekvicu na polovicu a odstráňte semienka. Nakrájajte ich na kocky a varte vo vode asi 15 minút do mäkka. Vodu sceďte a kúsky tekvice očistite. Pridajte smotanu, cukor, javorový sirup, škoricu, zázvor, klinčeky a vajcia a vymiešajte do krémovej konzistencie.
Hotovo
3.

Predhriatie rúry

Rúru predhrejte na 175 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.

Pečenie Pumpkin Pie

Cesto opäť premiesime a rozvaľkáme tak, aby sa zmestilo do koláčovej formy aj s okrajmi. Cesto vložte do formy, zľahka ho pritlačte a niekoľkokrát popichajte vidličkou. Náplň nalejte do cesta a pečte 1 hodinu.
Hotovo

Poznámky

Trochu škoricového krému je skvelým doplnkom k tekvicovému koláču.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF