Tekvicová polievka

Tekvicová polievka vás po dlhej a veternej jesennej prechádzke zahreje ako žiadna iná. Preto dnes máme recept na tekvicovú polievku s tekvicou Hokkaido. Má viac ako jednu výhodu: je vegánska, zdravá, plná vitamínov, má skvelú farbu a veľmi ľahko sa pripravuje. Naša vegánska tekvicová polievka obsahuje okrem tekvice aj mrkvu a zázvor. Pripravujeme ju aj s krémovým kokosovým mliekom. Vyskúšajte ju! Ak máte doma termo mixér, ako napríklad náš GrandPrix, môžete polievku ľahko pripraviť v ňom. Odporúčame k nemu chutný chrumkavý kúsok tekvicového chleba!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
600 g tekvice Hokkaido
400 g mrkvy
20 g čerstvého zázvoru
1 cibuľa
1PL rastlinného oleja
700 ml zeleninového vývaru
300 ml kokosového mlieka
1PL sójovej omáčky
1/2 citróna
Pomôcky
GrandPrix
alebo 1 veľký hrniec a 1 tyčový mixér alebo mixér

Nutričné hodnoty

261 Kalórie
23 g Sacharidy
16 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Rozpoľte tekvicu a vyberte semená. Ošúpte zázvor, mrkvu a cibuľu. Všetko nakrájajte na kocky.
Hotovo
2.

Uvarte polievku

Do veľkého hrnca (alebo do hrnca GrandPrix) dajte rastlinný olej alebo margarín. Na strednom ohni orestujte cibuľu, zázvor, mrkvu a tekvicu. Zalejeme vývarom a všetko varte 20 minút.
Hotovo
3.

Polievku rozmixujte na pyré

Polievku rozmixujte na jemno ručným mixérom (alebo v prístroji GrandPrix pri rýchlosti 8 počas 20 sekúnd).
Hotovo
4.

Ochutenie polievky

Vmiešajte kokosové mlieko a dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou a sójovou omáčkou.
Hotovo

Poznámky

Ak chcete, môžete si semienka hokkaida ponechať, umyť ich a opiecť.
Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.

Pridajte komentár