Tekvicová polievka
Super jednoduché
Tekvicová polievka vás po dlhej a veternej jesennej prechádzke zahreje ako žiadna iná. Preto dnes máme recept na tekvicovú polievku s tekvicou Hokkaido. Má viac ako jednu výhodu: je vegánska, zdravá, plná vitamínov, má skvelú farbu a veľmi ľahko sa pripravuje. Naša vegánska tekvicová polievka obsahuje okrem tekvice aj mrkvu a zázvor. Pripravujeme ju aj s krémovým kokosovým mliekom. Vyskúšajte ju! Ak máte doma termo mixér, ako napríklad náš GrandPrix, môžete polievku ľahko pripraviť v ňom. Odporúčame k nemu chutný chrumkavý kúsok tekvicového chleba!
Bez hodnotenia
Suroviny
Vyberte počet porcií
600 g tekvice Hokkaido | |
400 g mrkvy | |
20 g čerstvého zázvoru | |
1 cibuľa | |
1PL rastlinného oleja | |
700 ml zeleninového vývaru | |
300 ml kokosového mlieka | |
1PL sójovej omáčky | |
1/2 citróna |
Pomôcky
GrandPrix | |
alebo 1 veľký hrniec a 1 tyčový mixér alebo mixér |
Nutričné hodnoty
261
Kalórie
23 g
Sacharidy
16 g
Tuky
4 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si ingrediencie
Rozpoľte tekvicu a vyberte semená. Ošúpte zázvor, mrkvu a cibuľu. Všetko nakrájajte na kocky.
Hotovo
2.
Uvarte polievku
Do veľkého hrnca (alebo do hrnca GrandPrix) dajte rastlinný olej alebo margarín. Na strednom ohni orestujte cibuľu, zázvor, mrkvu a tekvicu. Zalejeme vývarom a všetko varte 20 minút.
Hotovo
3.
Polievku rozmixujte na pyré
Polievku rozmixujte na jemno ručným mixérom (alebo v prístroji GrandPrix pri rýchlosti 8 počas 20 sekúnd).
Hotovo
4.
Ochutenie polievky
Vmiešajte kokosové mlieko a dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou a sójovou omáčkou.
Hotovo
Poznámky
Ak chcete, môžete si semienka hokkaida ponechať, umyť ich a opiecť.
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
Pridajte komentár
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.