Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte je v sychravý jesenný deň jednoducho nepostrádateľné. Silné espresso zmiešané so sladkým a pikantným tekvicovým pyré a tekvicovým korením? Ktokoľvek to vymyslel, zaslúži si medailu. Radi si pripravujeme tekvicové latte s trochou šľahačky na vrchu a zdobíme ho škoricou a tekvicovým korením.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 dvojité espresso čerstvo uvarené
2PL tekvicového pyré
1ČL hnedého cukru
250 ml plnotučného mlieka alebo speneného vegánskeho alternatívneho mlieka
20 g šľahačky alebo vegánskej alternatívy
2lyžičky tekvicového korenia Pumpkin Pie Spice
1lyžička škorice
Pomôcky
Napeňovač mlieka

Nutričné hodnoty

304 Kalórie
20 g Sacharidy
20 g Tuky
9 g Bielkoviny

Postup

1.

Premiešajte tekvicové korenie Latte

Zmiešajte espresso s tekvicovým pyré, hnedým cukrom a 1 lyžičkou tekvicového korenia.
Hotovo
2.

Spenenie mlieka

Mlieko napeňte a nalejte do vysokého pohára. Smotanu vyšľahajte samostatne.
Hotovo
3.

Podávajte

Do mliečnej peny pomaly pridajte zmes espressa (najlepšie je naliať ju zboku). Pridajte šľahačku a posypte ju škoricou a zvyšným tekvicovým korením.
Hotovo

Poznámky

Ak máte vegánsku alternatívu mlieka, ktorá dobre pení, si ľahko si pripravíte vegánske Pumpkin Spice Latte!
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF