Tarte flambée so zemiakmi

Zemiakový tarte flambée

Tarte flambée so zemiakmi, prenikavým horským syrom, sladkými rajčinami a jablkom. To je kombinácia, ktorá vám odteraz už navždy zostane v hlave. Pretože tento nezvyčajný a chutný tarte flambée je na jeseň ako stvorený. Rýchlo vymieste klasické cesto na tarte flambée a pripravte si suroviny na obloženie cesta. Zvláštne zvýraznenie: Na tento tarte flambée sme použili čierne paradajky. Vyskúšajte to!

Suroviny

Vyberte počet porcií
4porcie cesta tarte flambée prípadne kúpené cesto tarte flambée na 1 tácku
2 zemiaky každý približne 150 g
200 g kyslej smotany
2 čierne paradajky
100 g horského syra
1 jablko
1vetvička tymiánu
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
1 kuchynský krájač

Nutričné hodnoty

570 Kalórie
60 g Sacharidy
19 g Tuky
16 g Bielkoviny

Postup

1.

Rozotrieme cesto

Cesto na tarte flambée rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie.
Hotovo
2.

Pripravte si ingrediencie

Zemiaky, paradajky a jablká umyte. Zemiaky a paradajky nakrájajte na tenké plátky (dbajte na to, aby boli zemiaky veľmi tenké, aby sa tiež upiekli), jablko zbavte jadrovníka a nakrájajte na tenké plátky. Nakrájajte horský syr na plátky. Umyte tymián, osušte ho, odtrhnite lístky z vetvičky a nasekajte nahrubo.
Hotovo
3.

Rozohrejte rúru

Rúru predhrejte na 250 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.

Poukladajte prísady

Cesto tarte flambée potrieme kyslou smotanou, osolíme a okoreníme. Teraz rovnomerne rozložte všetky prísady na cesto.
Hotovo
5.

Upečieme Tarte Flambee

Tarte flambée pečte približne 15 minút, kým sa syr nerozpustí a ľahko nezhnedne.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF