Pečené hovädzie mäso Sous-vide

Takto jemné pečené hovädzie ste ešte nejedli

Pripraviť pečené hovädzie sous-vide je naozaj dobrý nápad. Vďaka spôsobu varenia vo vákuovom vrecku sa v mäse dokonale zachovávajú chute, je uvarené na správnom mieste a vďaka rýchlemu skoku do horúcej panvice získava aj korenistú chrumkavú kôrku. Vyskúšajte náš recept a presvedčte sa sami! Hľadáte k nemu prílohu? Potom by ste si určite mali pozrieť naše recepty na prílohy!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 kg hovädzieho mäsa
2vetvičky tymiánu
2vetvičky rozmarínu
2lyžičky čierneho korenia
20 g masla
Pomôcky
1 Varič sous vide
1 vákuové vrecko a vákuová tlaková nádoba

Nutričné hodnoty

240 Kalórie
0 g Sacharidy
10 g Tuky
37 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte hovädzie mäso

Hovädzie mäso opláchnite pod studenou vodou, osušte, v prípade potreby odstráňte tuk a striebornú kožu. Bylinky umyte a osušte.
Hotovo
2.

Okorente a vákuujte

Dochuťte čiernym korením. Mäso vákuovo uzavrite spolu s 10 g masla a bylinkami.
Hotovo
3.

Pomalé varenie

Predhrejte vodný kúpeľ s varičom sous vide na 60 °C a hovädzie varte 4 hodiny.
Hotovo
4.

Upečte roastbeef

Na panvici rozpustite zvyšné maslo a opekajte mäso zo všetkých strán približne 30 sekúnd.
Hotovo

Poznámky

Nutričné ​​hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF