Tarte flambée so zemiakmi
Super jednoduché
Zemiakový tarte flambée
Tarte flambée so zemiakmi, prenikavým horským syrom, sladkými rajčinami a jablkom. To je kombinácia, ktorá vám odteraz už navždy zostane v hlave. Pretože tento nezvyčajný a chutný tarte flambée je na jeseň ako stvorený. Rýchlo vymieste klasické cesto na tarte flambée a pripravte si suroviny na obloženie cesta. Zvláštne zvýraznenie: Na tento tarte flambée sme použili čierne paradajky. Vyskúšajte to!
Suroviny
Vyberte počet porcií
4porcie cesta tarte flambée prípadne kúpené cesto tarte flambée na 1 tácku | |
2 zemiaky každý približne 150 g | |
200 g kyslej smotany | |
2 čierne paradajky | |
100 g horského syra | |
1 jablko | |
1vetvička tymiánu | |
soľ a korenie podľa chuti |
Pomôcky
1 kuchynský krájač |
Nutričné hodnoty
570
Kalórie
60 g
Sacharidy
19 g
Tuky
16 g
Bielkoviny
Postup
1.
Rozotrieme cesto
Cesto na tarte flambée rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie.
Hotovo
2.
Pripravte si ingrediencie
Zemiaky, paradajky a jablká umyte. Zemiaky a paradajky nakrájajte na tenké plátky (dbajte na to, aby boli zemiaky veľmi tenké, aby sa tiež upiekli), jablko zbavte jadrovníka a nakrájajte na tenké plátky. Nakrájajte horský syr na plátky. Umyte tymián, osušte ho, odtrhnite lístky z vetvičky a nasekajte nahrubo.
Hotovo
3.
Rozohrejte rúru
Rúru predhrejte na 250 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
4.
Poukladajte prísady
Cesto tarte flambée potrieme kyslou smotanou, osolíme a okoreníme. Teraz rovnomerne rozložte všetky prísady na cesto.
Hotovo
5.
Upečieme Tarte Flambee
Tarte flambée pečte približne 15 minút, kým sa syr nerozpustí a ľahko nezhnedne.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú odhadované podľa surovín. V skutočnosti sa môžu líšiť.