Najlepšie muffiny z teplovzdušnej fritézy

Upečte najlepšie muffiny len horúcim vzduchom

Piecť muffiny v teplovzdušnej fritéze? Rozhodne! Je to super rýchle a super jednoduché riešenie. Najmä vtedy, keď vám stačí len zopár kúskov muffinov. Teplovzdušnú fritézu nemusíte predhrievať, ušetríte tak čas a energie. Naviac sa nemusíte báť, že by boli muffiny upečené nerovnomerne. Vďaka prudiacemu vzduchu budú tieto dobroty na povrchu krásne chrumkavé. Pozdáva sa vám to? Potom vyskúšajte náš recept na najlepšie muffiny z teplovzdušnej fritézy

Ak ste si obľúbili teplovzdušnú fritézu, potom odporúčame vyskúšať naše sušienky s arašidovým maslom alebo škoricové slimáky z lístkového cesta. My ich doslova milujeme.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
125 g múky
75 g cukru
1balíček vanilkového cukru
2ČL sódy bikarbóny
100 g vegánskej čokolády použili sme jemnú horkú čokoládu
40 g rastlinného oleja mandľového mlieka
1 TL citrónovej šťavy
75 g vegánskeho jogurtu použili sme ovsený jogurt
Pomôcky
6 formičiek na muffiny Odporúčame silikónové formy, pretože papierové formy sa často deformujú.
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

282 Kalórie
39 g Sacharidy
12 g Tuky
4 g Bielkoviny

Postup

1.

Vymieste cesto

Všetky ingrediencie okrem čokolády vymiešajte na cesto. Čokoládu nasekajte a vmiešajte do cesta.
Hotovo
2.

Upečte muffiny

Cesto s čokoládou rozdeľte do 6 foriem na muffiny, vložte do teplovzdušnej fritézy a pečte pri teplote 150 °C asi 20 minút.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
Ak nemáte teplovzdušnú fritézu, môžete muffiny piecť aj v rúre pri 180 °C približne 20 minút.
 Uložiť ako PDF