Pumpkin Spice Latte
Super jednoduché
Pumpkin Spice Latte je v sychravý jesenný deň jednoducho nepostrádateľné. Silné espresso zmiešané so sladkým a pikantným tekvicovým pyré a tekvicovým korením? Ktokoľvek to vymyslel, zaslúži si medailu. Radi si pripravujeme tekvicové latte s trochou šľahačky na vrchu a zdobíme ho škoricou a tekvicovým korením.
Suroviny
Vyberte počet porcií
1 dvojité espresso čerstvo uvarené | |
2PL tekvicového pyré | |
1ČL hnedého cukru | |
250 ml plnotučného mlieka alebo speneného vegánskeho alternatívneho mlieka | |
20 g šľahačky alebo vegánskej alternatívy | |
2lyžičky tekvicového korenia Pumpkin Pie Spice | |
1lyžička škorice |
Pomôcky
Napeňovač mlieka |
Nutričné hodnoty
304
Kalórie
20 g
Sacharidy
20 g
Tuky
9 g
Bielkoviny
Postup
1.
Premiešajte tekvicové korenie Latte
Zmiešajte espresso s tekvicovým pyré, hnedým cukrom a 1 lyžičkou tekvicového korenia.
Hotovo
2.
Spenenie mlieka
Mlieko napeňte a nalejte do vysokého pohára. Smotanu vyšľahajte samostatne.
Hotovo
3.
Podávajte
Do mliečnej peny pomaly pridajte zmes espressa (najlepšie je naliať ju zboku). Pridajte šľahačku a posypte ju škoricou a zvyšným tekvicovým korením.
Hotovo
Poznámky
Ak máte vegánsku alternatívu mlieka, ktorá dobre pení, si ľahko si pripravíte vegánske Pumpkin Spice Latte!
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.