Polievka z pečených paradajok

Priamo z Talianska – polievka z pečených paradajok

Polievka z pečených paradajok je skutočným pohladením duše. Príprava je jednoduchá a rýchla, chuť dokonale lahodná. V podstate všetky ingrediencie dáte na tácku, opečiete, rozmixujete na pyré a máte teplé jedlo, ktoré je po dlhom dni skutočná odmena. Náš tip: polievku tiež môžete zamraziť, a keď nebudete stíhať variť, akoby ste ju našli. Je to teda jedlo, ktoré môžete mať v mrazničke vždy po ruke. Znie to ako ten správny plán pre vás? Potom si pozrite náš jednoduchý recept!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
1 kg čerstvých paradajok
2 červené cibule
1 hlavu
2 červené papriky
1zväzok čerstvého bazalky
1/4zväzku čerstvej šalvie
200 ml veganskej smotany na varenie
700 ml zeleninového vývaru
2lyžice olivového oleja
1lyžice hnedého cukru
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Mixér voliteľné
alebo ponorný mixér

Nutričné hodnoty

234 Kalórie
24 g Sacharidy
21 g Tuky
7 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Paradajky a papriky umyte. Paradajky nakrájajte na štvrtiny. Z papriky odstráňte semienka a nakrájajte ich na väčšie kúsky. Cibuľu ošúpte a rozštvrťte. Odrežte vrchnú časť cesnaku. Bazalku a šalviu umyte a osušte.
Hotovo
2.

Pripravte rúru

Predhrejte rúru na horný/spodný ohrev 200 °C.
Hotovo
3.

Upečte zeleninu

Papriky, paradajky, cibuľu a cesnak vložte do zapekacej misy. Pokvapkajte olivovým olejom, posypte cukrom, soľou a korením. Pečte približne 30 minút, kým nie je všetko mäkké a prepečené.
Hotovo
4.

Polievkové pyré

Zeleninu, vegánsku smotanu, zeleninový vývar, šalviu a bazalku vložte do mixéra a pri vysokých otáčkach rozmixujte na krémovú polievku. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
5.

Polievku zamrazte

Horúcu polievku vložte do veľkých zásobníkov na kocky ľadu, nechajte vychladnúť a vložte do mrazničky. Podľa potreby vyberte z mrazničky, rozmrazte na miernom ohni s pokrievkou a vychutnajte si ju.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF