Polievka z červenej šošovice

Vegánska polievka z červenej šošovice

Polievka z červenej šošovice má neopísateľnú chuť, ktorej nedokážeme odolať. Navyše, malá červená šošovica je plná bielkovín, recept je vegánsky a polievku ľahko premeníte na prívarok. Môžete si od teplého, upokojujúceho jedla želať viac? My si myslíme, že nie! Šošovicovú polievku najradšej varíme priamo v prístroji GrandPrix, kde ju aj najemno prepasírujeme. Je ochutená čerstvou thajskou bazalkou. Je výraznejšia ako klasická bazalka a dokonca v nej môžete cítiť paprikovú a škoricovú príchuť. Výborne sa hodí na doplnenie tejto polievky.

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
200 g červenej šošovice
500 ml vody
200 ml kokosového mlieka
1 mrkva
50 g zeleru
20 g zázvoru
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2lyžice rastlinného oleja
1/2zväzku thai bazalky alebo kôpru, či hladkej petržlenovej vňate
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
GrandPrix voliteľné
alebo ponorný mixér

Nutričné hodnoty

389 Kalórie
37 g Sacharidy
18 g Tuky
16 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Ošúpte a nahrubo nakrájajte mrkvu, cibuľu, cesnak, zázvor a zeler. Thajskú bazalku umyte, osušte a nahrubo nasekajte.
Hotovo
2.

Uvarte polievku

Zeleninu vložte do hrnca GrandPrix spolu s rastlinným olejom, červenou šošovicou, vodou a polovicou kokosového mlieka. Nastavte rýchlosť 1, 105 °C a 40 minút. Zapnite varenie. Alebo všetko uvarte vo veľkom hrnci.
Hotovo
3.

Polievkové pyré

Po uplynutí času pridajte zvyšné kokosové mlieko a polovicu thajskej bazalky. Polievku pyréujte 2 minúty pri rýchlosti 8. Dochuťte soľou a korením a ozdobte zvyšnou thajskou bazalkou.
Hotovo

Poznámky

Ak neviete kúpiť thajskú bazalku, môžete si polievku jednoducho pripraviť so žeruchou alebo plochým petržlenom.
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF