Plnené paradajky
Super jednoduché
Vegetariánske plnené paradajky
Plnené paradajky sú rýchle na prípravu, ale napriek tomu sú špeciálnou prílohou – na najbližšie grilovanie alebo len tak. Vegetariánska náplň z kuskusu dodáva receptu orechový a korenistý nádych. Znalci vedia, že parmezán nie je vegetariánsky. Preto všetkým vegetariánom odporúčame, aby si pri nákupe hľadali vegetariánsky typ syra. Ak úplne vynecháte syr alebo použijete vegánsku alternatívu, recept sa dá rýchlo upraviť pre vegánov. Dobrú chuť!
Suroviny
Vyberte počet porcií
4 veľké paradajky | |
100 g kuskusu | |
140 ml vody | |
1štipka cukru | |
1 citrón | |
1/4zväzku petržlenovej vňate | |
100 g strúhaného vegetariánskeho parmezánu | |
1štipka soli |
Nutričné hodnoty
195
Kalórie
21 g
Sacharidy
7 g
Tuky
12 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte kuskus
Zavarte vodu s cukrom a soľou, zalejte kuskus a nechajte napučať.
Hotovo
2.
Pripravte si ingrediencie
Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno. Z citrónov vytlačte šťavu. Nastrúhajte polovicu parmezánu. Všetko pridajte do kuskusu.
Hotovo
3.
Odkryte paradajky
Paradajky umyte, odrežte vrchnú časť a vyberte dužinu. Ovocnú dužinu zmiešajte s kuskusom.
Hotovo
4.
Predhriatie rúry
Predhrejte rúru na 180 °C.
Hotovo
5.
Naplňte paradajky
Do paradajok nalejte náplň, na vrch nastrúhajte zvyšný parmezán a prikryte pokrievkou. Pečieme asi 20 minút.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
Ak máte gril s pokrievkou, paradajky ľahko upečiete na grile. Grilujte na nepriamom ohni, na bohu roštu, so zatvoreným vekom, kým paradajky nezmäknú a syr sa neroztopí.