Losos na panvici so zelenou špargľou

40 Minuten

Jednoduché

4 Portionen

Svieži losos na panvici

Losos na panvici so zelenou špargľou: Existuje recept, ktorý viac kričí sviežosťou a jarou? Nemyslíme si to. Spolu s čerstvými bylinkami a niekoľkými cherry paradajkami je tento recept nielen rýchly a jednoduchý, ale aj veľmi zdravý a poskytuje veľa bielkovín. Ideálne na teplé dni. Všetko sa pripravuje veľmi jednoducho na panvici a v rúre. Prečo si to nevyskúšať na vlastnej koži?

Suroviny

Vyberte počet porcií
600 g filetu z lososa
400 g zelenej špargle
200 g cherry paradajok
8 strúčikov cesnaku
4vetvičky rozmarínu
4vetvičky tymiánu
2PL cukru
2PL olivového oleja
1PL balzamikového octu
soľ a korenie (podľa chuti)
Pomôcky
Zapekacia misa

Nutričné hodnoty

473 Kalórie
19 g Sacharidy
27 g Tuky
38 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Špargľu umyte a odstráňte drevnatý koniec. Špargľu voľne uchopte za oba konce a ohnite ju. Takto sa odlomí presne tá nejedlá, drevnatá časť. Paradajky umyte, ryby opláchnite v studenej vode a osušte. Cesnak ošúpte a roztlačte nožom. Bylinky umyte a osušte.
Hotovo
2.

Predhriatie rúry

Rúru predhrejte na 200 °C horný/spodný ohrev.
Hotovo
3.

Uvarte špargľu

Na panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja. Pridajte polovicu cesnaku, rozmarínu a tymiánu. Pridajte špargľu a smažte ju asi 5 minút. Pridajte cukor, miešajte 2 minúty a ochuťte balzamikovým octom.
Hotovo
4.

Pridajte paradajky

Pridajte paradajky a smažte 2 minúty. Dochuťte soľou a korením. Všetko vložte do misky na pečenie.
Hotovo
5.

Lososa opečte

Do panvice pridajte zvyšný olivový olej, cesnak, rozmarín a tymián a zohrejte. Pridajte lososa a opekajte ho približne 3 minúty z každej strany. Dochuťte soľou a korením.
Hotovo
6.

V rúre

Rybu pridajte k špargli v pekáči, posypte bylinkami a zvyšným olejom na pečenie. Pečte v rúre približne 10 minút, kým sa paradajky nezačnú mierne vädnúť.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF