Sušené mäso na ázijsky spôsob

Iný pohľad na americkú klasiku, to je sušené mäso na ázijský spôsob. Hovädzie Jerky je sušené hovädzie mäso. Väčšinou sa jednoducho dochucuje soľou. V tomto recepte však dodáte chudému hovädziemu filé ostrý a pikantný ázijský nádych. Sušenie v sušičke umožňuje šetrnú prípravu mäsa a zachovanie všetkých živín. Či už na cestách, alebo ako občerstvenie na gauči: pre všetkých milovníkov mäsa to bude určite nový vrchol v “sladkej taške”. Prečo to nevyskúšať hneď teraz!

Bez hodnotenia

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g hovädzieho mäsa (chudého)
30 g citrónovej trávy
2 strúčiky cesnaku
2PL hnedého cukru
1ČL práškového korenia dostupné v Asia Market
1ČL kurkumy
1 ČL chilli vločiek
2PL rastlinného oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Susička

Nutričné hodnoty

172 Kalórie
2 g Sacharidy
6 g Tuky
26 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte mäso

Hovädzie mäso opláchnite pod studenou vodou a osušte. V prípade potreby odstráňte striebornú kožu a tuk a rovnomerne nakrájajte na plátky hrubé približne 4 mm.
Hotovo
2.

Pripravte marinádu

Citrónovú trávu umyte, cesnak ošúpte a oboje nahrubo nasekajte. Zmiešajte s cukrom, práškovým korením Füng, kurkumou, chilli vločkami, olejom, soľou a korením a mäso v marináde chladte aspoň 2 hodiny.
Hotovo
3.

Sušenie mäsa

Umiestnite hovädzie mäso na police sušičky a sušte ho pri teplote 50 °C počas 5 hodín.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty sú približné, v skutočnosti sa môžu líšiť.

Pridajte komentár