Lasagne ako sýta polievka

Sýta polievka v štýle lasagne: s mäsom aj bez

Je pre vás sýta polievka v štýle lasagne úplná novinka? Najvyšší čas, že ste narazili na náš recept. Namiesto starostlivého ukladania sa ingrediencie na lasagne jednoducho vložia do hrnca a uvaria ako výdatná polievka. Tento recept môžete jednoducho uvariť aj so svojou obľúbeným zeleninou. Ktorá verzia sa vám páči viac? Mäsová, či vegetariánska? Hľadáte inšpiráciu aj na ďalšie recepty vhodné na rýchlu večeru? Potom si pozrite náš archív receptov!

Ohodnoťte náš recept!
0

Suroviny

Vyberte počet porcií
10 plátov lasagní
450 g mletého hovädzieho mäsa alebo mletej zeleniny
500 ml hovädzieho alebo zeleninového vývaru
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1plechovka paradajok
1plechovka scedených paradajok
150 ml smotany
1 1/2PL cukru
1/2zväzku bazalky
1PL oregana
soľ a korenie podľa chuti
Na ozdobu
100 g mozzarelly
100 g ricotty
1/2zväzku bazalky

Nutričné hodnoty

400 Kalórie
36 g Sacharidy
17 g Tuky
27 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si suroviny

Cibuľu a cesnak ošúpte, bazalku umyte a osušte. Všetko nasekajte nadrobno.
Hotovo
2.

Urestujte

Na panvici na silnom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte mleté mäso a urestujte. Pridajte cibuľu a cesnak a smažte do zlatista. Ochuťte soľou, korením a oreganom.
Hotovo
3.

Uvarte polievku

Znížte teplotu na stredný stupeň. Pridajte nakrájané a scedené paradajky, vývar a cukor. Dobre premiešajte. Plátky lasagní nalámeme na kúsky a vmiešame. Varte na miernom až strednom ohni približne 25 minút. Občas premiešajte.
Hotovo
4.

Podávajte

Vmiešajte smotanu a polievku dochuťte podľa chuti. Bazalku umyte, osušte a nakrájajte na pásiky. Polievku lasagne podávajte v hlbokých tanieroch s ricottou, mozzarellou a bazalkou.
Hotovo

Poznámky

Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.
 Uložiť ako PDF