Lasagne ako sýta polievka
Super jednoduché
Sýta polievka v štýle lasagne: s mäsom aj bez
Je pre vás sýta polievka v štýle lasagne úplná novinka? Najvyšší čas, že ste narazili na náš recept. Namiesto starostlivého ukladania sa ingrediencie na lasagne jednoducho vložia do hrnca a uvaria ako výdatná polievka. Tento recept môžete jednoducho uvariť aj so svojou obľúbeným zeleninou. Ktorá verzia sa vám páči viac? Mäsová, či vegetariánska? Hľadáte inšpiráciu aj na ďalšie recepty vhodné na rýchlu večeru? Potom si pozrite náš archív receptov!
Suroviny
Vyberte počet porcií
10 plátov lasagní | |
450 g mletého hovädzieho mäsa alebo mletej zeleniny | |
500 ml hovädzieho alebo zeleninového vývaru | |
1 cibuľa | |
5 strúčikov cesnaku | |
1plechovka paradajok | |
1plechovka scedených paradajok | |
150 ml smotany | |
1 1/2PL cukru | |
1/2zväzku bazalky | |
1PL oregana | |
soľ a korenie podľa chuti |
Na ozdobu
100 g mozzarelly | |
100 g ricotty | |
1/2zväzku bazalky |
Nutričné hodnoty
400
Kalórie
36 g
Sacharidy
17 g
Tuky
27 g
Bielkoviny
Postup
1.
Pripravte si suroviny
Cibuľu a cesnak ošúpte, bazalku umyte a osušte. Všetko nasekajte nadrobno.
Hotovo
2.
Urestujte
Na panvici na silnom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte mleté mäso a urestujte. Pridajte cibuľu a cesnak a smažte do zlatista. Ochuťte soľou, korením a oreganom.
Hotovo
3.
Uvarte polievku
Znížte teplotu na stredný stupeň. Pridajte nakrájané a scedené paradajky, vývar a cukor. Dobre premiešajte. Plátky lasagní nalámeme na kúsky a vmiešame. Varte na miernom až strednom ohni približne 25 minút. Občas premiešajte.
Hotovo
4.
Podávajte
Vmiešajte smotanu a polievku dochuťte podľa chuti. Bazalku umyte, osušte a nakrájajte na pásiky. Polievku lasagne podávajte v hlbokých tanieroch s ricottou, mozzarellou a bazalkou.
Hotovo
Poznámky
Nutričné hodnoty vychádzajú z uvedených surovín a v skutočnosti sa môžu líšiť.