Gnocchi z teplovzdušnej fritézy

Chrumkavé gnocchi z teplovzdušnej fritézy

Gnocchi zrejme netreba nikomu predstavovať. Poliate roztopeným maslom a posypané syrom, s omáčkou alebo pestom, či dokonca zapekané! Tento druh talianskych halušiek sa však dá pripraviť aj ako chutný snack, či desiata. Ako na to?
Stačí vám na to teplovzdušná fritéza. Gnocchi ochuťte, posypte syrom a po 10 minútach smaženia horúcim vzduchom máte hotovú chrumkavú desiatu. Čerešničkou na torte je dip. Našim favoritom je obyčajná kyslá smotana, no určite by sme odporučili aj paprikový dip. Ak toto hodovania chcete priviesť k dokonalosti, spravte si domáce gnocchi podľa nášho receptu. Pre tých, ktorí radi experimentujú máme tiež recept na gnocchi z tekvice.

Mimochodom! Ak chcete svoje kulinárske zážitky dotiahnuť k dokonalosti: Urobte si vlastné gnocchi! Základný recept aj tekvicovú verziu nájdete v našich receptoch.

Suroviny

Vyberte počet porcií
500 g gnocchi
50 g parmezánu
1/4zväzku petržlenovej vňate
1lyžička sladkej mletej papriky
1 strúčik cesnaku
2lyžice olivového oleja
soľ a korenie podľa chuti
Pomôcky
Teplovzdušná fritéza

Nutričné hodnoty

321 Kalórie
42 g Sacharidy
12 g Tuky
9 g Bielkoviny

Postup

1.

Pripravte si ingrediencie

Nastrúhajte parmezán. Cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte nadrobno.
Hotovo
2.

Ochuťte gnocchi

Zmiešajte všetky prísady. Zmesou dôkladne obaľte gnocchi.
Hotovo
3.

Opečte gnocchi

Vložte gnocchi do panvice teplovzdušnej fritézy a smažte pri teplote 180 °C približne 10 minút. Môžete okamžite servírovať, nezabudnite na dip.
Hotovo

Poznámky

Výživové údaje sú približne vypočítané na základe uvedených zložiek. Odchýlky sú možné.
 Uložiť ako PDF
Značky